Hoe lang mag een witte vulling pijn blijven doen?

Author:
CaatjeImplantaatje
Posted:
di, 11/21/2023 - 14:25
Hoi, 2e een halve week geleden stond ik op met kiespijn. Rechtsonder. Rechtsboven is de kies jaren geleden al getrokken en niet vervangen door iets. Afgelopen twee weken een aantal maal naar mijn tandartspraktijk geweest en verschillende tandartsen gezien. Het was niet duidelijk of het de achterste of een na achterste kies was. Foto's leverden niets op. Uiteindelijk is amalgaamvulling achterste kies vervangen door witte vulling. Heel veel pijn gehad. Paracetamol, Naproxen, antibiotica en langzaam leek het wat minder te worden na 2 weken. Pijn in de kaak was wel heel erg aanwezig. Vannacht werd ik wakker met verschrikkelijke kiespijn, doortrekkend naar mijn rechteroor. Verdwijnt alleen door pijnstilling. Warm en koud eten/drinken is een hel. Druk/bijtpijn niet aanwezig. Geen koorts of dikke wang. Hoe lang moet ik nog wachten? Ik heb dit nog nooit meegemaakt met een witte vulling. Als kies niet zichtbaar was, zou ik hem eruit laten trekken (anders dan mijn Profielnaam doet vermoeden, ben ik anti implantaat). Is deze verschrikkelijke pijn echt normaal?
Tandarts_Richa…

Als de pijn zo doorzet dat u ervan wakker wordt dan is dat voor mij vaak de indicatie om een wortelkanaal behandeling te starten. U moet wel kunnen aangeven welk kies het is. Maar dat zal door de pijn niet moeilijk zijn. 8 uur voordat u door de tandarts laat beoordelen, gelijk doen, geen pijn medicatie want dat maakt het voor ons moeilijk de oorzaak te vinden. Als een kies ontbreekt wel vervangen anders stort de rest v h gebit in. Maar daar gaat tijd overheen. Implantaat is een prijziger oplossing maar u kunt ook een goedkopere frame prothese nemen. Maar in mijn vak.... hoe duurder hoe lekkerder. Wat gunt u uzelf.
wo, 11/22/2023 - 07:46 Permalink
CaatjeImplantaatje

Bedankt voor de snelle reactie. Hoe duurder hoe lekkerder... voor de portemonnee van de tandarts zeker.... of bedoelde u dat niet? Het gaat niet om het geld van een implantaat. Het gaat erom dat ik niks in mijn lichaam wil dat er niet in thuis hoort. Dat geldt in zekere zin ook voor een wortelkanaalbehandeling, omdat er dan spullen in het wortelkanaal worden gestopt. Maar de pijn is heel naar al weet ik nog steeds niet zeker welke kies het is. Tikken en bijten doen namelijk geen pijn. Ik ga de tandarts bellen!
wo, 11/22/2023 - 13:33 Permalink
Tandarts_Richa…

Vind ik een flauw opmerking. Maar hoe raar het klinkt...ik verdien meer aan een gewone vulling dan een kroon. Een vulling hoort ook niet in uw lichaam. 4 wkn geleden twee stent in mijn hart geplaatst...hoort er ook niet...lichaam vreemd . Verstandig om de Ta te laten beoordelen.
di, 12/19/2023 - 18:23 Permalink