Hoe lang??

Author:
Uncle
Posted:
di, 11/26/2002 - 09:41
Tot mijn opluchting las ik hier net dat ik niet de enigste ben met een ernstig slecht gebit door verwaarlozing van mijzlef.

Nu heb ik vandaga een afspraak gemaakt (EINDELIJK!!) maar is mijn vraag of iemand wete hoe lang het ongeveer duurt voordat mijn gebit weer op orde is.

Nu weten jullie natuurlijk niet precies hoe erg het allemaal is (heel erg!!) maar toch zou ik een kleien indicatie hebben.

Ik weet namelijk dat enkele tanden (waaronder beide hoektanden) als verloren beschouwd mogen worden en deze dus getrokken moten wordne maar nu heb ik dus geen zin (of beter: angst) om een paar weeken met gaten in mijn gebit te lopne (van waar eerst die tanden zaten). Heeft iemand een idee????

MvG Uncle
de digitale tandarts

Een paar weken met gaten in het gebit lopen, hoeft in principe niet.
Voor het trekken kan de tandarts al een plaatje laten maken met kunststof tanden/kiezen die na het trekken de gaten zal opvullen.
Als u kiest voor uitgebreidere vaste constructies (bruggen/implantaten), dan kan dit plaatje gedragen worden totdat de behandeling daarvan klaar is.
Een uitgebreid plan kan enkele weken tot maanden in beslag nemen. Met name behandelingen met implantaten in de bovenkaak kunnen een vrij lange periode (tot een jaar) in beslag nemen.
Gelukkig bestaan er genoeg oplossingen om in de tussenliggende tijd fatsoenlijk door het leven te gaan.

Sterkte en goed dat je weer de stap hebt gezet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-11-28 13:41 ]
do, 11/28/2002 - 13:39 Permalink
Uncle

dank voor hte natwoord, ga volgende week vrijdag erheen, kijk er echt naar uit!!!

Ben nooit bang geweest voor de tandarts maar gewoon wegens schaamte weggebleven (omdat het een klein rommeltje was toen mijn beugel eruit ging). Maar kleine rommeltje worden grote rommeltjes, als je er nix aan laat doen, en daar moet nu maar eens een einde aan komen.

Heb echt het gevoel dat ik straks een nieuwe start ga maken!!!
vr, 11/29/2002 - 08:57 Permalink