Herstel wortelpunt ontsteking

Author:
Ronaldje1988
Posted:
ma, 06/12/2023 - 11:53
Goedemiddag,

Reeds 1 jaar geleden is er een fikse wortelpunt ontsteking geconstateerd in element 46 (4 kanalen gevonden door endotonloog) en 3x spoelen in 6 weken tijd waarna wkb is afgerond en kroon geplaatst. Vandaag op controle bij tandarts röntgenfoto gemaakt. De ontsteking is volgens de tandarts niet meer actief, daar er lichte bot herstel zichtbaar is (minimaal dat wel). Tandarts gaf aan dat zolang de vlek niet groter wordt er geen actieve ontsteking is. Wel loop ik met lichte klachten aan deze kies (lijkt of het diep in de kaak af en toe zeer doet). Ik ben overigens ook onder behandeling bij fysio voor kaak spanning. Tandarts maakt zich geen zorgen en geeft aan dat het gemonitord kan worden.

Mijn vraag (en ik ben vergeten deze te stellen… dom) is het niet zo dat een ontsteking en botafbreuk doorgaans binnen 13 maanden wel hersteld moet zijn? Ik lees hier namelijk dat het dan toch neigt naar een ontsteking.

Ik ben voornemens om toch voor de zekerheid een consult te vragen bij de kaakchirurg (mijn tandarts keek mij verbaas aan, dat wel) maar goed als daar hetzelfde antwoord komt beetje zonde van de tijd (enorme wachtlijst).

Iemand ervaring met een zeer traag herstel?
Tandarts_Richa…

Ik zou eerder een consult bij de endodontoloog overwegen, niet de KC. Wel een echte endodontoloog. Na 13 maanden zou ik verwachten dat een aanzienlijk, afhankelijk v d oorspronkelijke afwijking, vermindering v d zwarting aan de wortelpunt merkbaar zou moeten zijn. Overleg met endodontoloog....
ma, 06/12/2023 - 17:07 Permalink