Help! Al 5 maanden ondraaglijke pijn😕

Author:
cossie
Posted:
di, 09/26/2023 - 15:25
Hoi allemaal, nieuw hier, kwam in m’n zoektocht op internet hier terecht…

Zal eerst even uitleggen hoe of wat.

5 maanden geleden, rond Koningsdag, kreeg ik last van pijn in m’n linker bovenkaak. Naar de tandarts geweest, kon niks vinden, ook op foto niets te zien.
Hij heeft toen van 1 kies een stukje afgeslepen omdat de vulling misschien te hoog was. Toen ik buitenstond wist ik al dat dat het niet was… de pijn bleef helaas.

In de afgelopen maanden meerdere keren terug geweest, allerlei testjes gedaan, niks te vinden. Hij zag wel een lekke vulling in een kies waar al jaren terug een wkb in is gedaan, die heeft hij opnieuw gedaan en dat was waarsch de boosdoener zei hij. Niet dus, de pijn bleef gewoon.

Toen ik net voor onze vakantie naar Italië wéér bij hem op de stoep stond ivm nog steeds ondraaglijke pijn, vermoedde hij een holte ontsteking en heeft me een antibiotica voorgeschreven. Die sloeg na 5 dagen aan en hielp voor 1 week, daarna kwam de pijn weer terug.

Toen uiteindelijk via huisarts doorverwezen naar het zh voor een röntgenfoto, ook daarop niets te zien.

Huisarts verwees me terug naar tandarts. Die zag nog steeds niets op de foto’s, maar er was lichte twijfel of er toch een ontsteking zat in de kies naast de kies die al een wkb heeft gehad. Vervolgens is gisteren een wkb gestart in die kies. Bij het uithalen van de zenuw zei de tandarts dat de kies niet voor niets open gemaakt was en de zenuw wel aan het afsterven was want deze was doorzichtig en er zat geen bloed meer in🤔. Maar ze twijfelden wel of dit de boosdoener was. Tijdelijke vulling erin en over 2 wk terug.

Bij thuiskomst eigenlijk meteen alweer dezelfde pijn als voorheen en nu, 1 dag later, is het gewoon niet meer te doen. Nog erger als voorheen. Inmiddels doet de hele linkerkant boven pijn en alles tintelt. Trekt naar m’n oor en gigantische hoofdpijn. Ben inmiddels ten einde raad na 5 maanden 24/7 pijn en elke dag aan de pijnstillers, en ben heel bang dat deze wkb ook totaal niet gaat helpen.

Klopt het idd dat een afstervende zenuw doorzichtig is en het dus deze kies geweest kan zijn en ik gewoon gigantische napijn heb nu?
Tandarts_Richa…

Het kan maar hoeft niet. Hangt af v wat precies bedoeld wordt met doorzichtig.
Onze behandelingen zijn geen aan en uit knoppen. Lees eerdere posts. De eerste 3 dgn na een wkb start kan het ongemak zelfs oplopen en pijn moet ongeveer 7 dgn na definitief afmaken v wkb over zijn. Bent u bij de kaakchirurg geweest met uw klachten. Daar stuur ik een client naartoe als ik er zelf niet uit kom. Eventueel een CBCT scan maken. Of naar de endodontoloog. Een AB kuur onderdrukt tijdelijk maar geneest de oorzaak niet.
di, 09/26/2023 - 23:42 Permalink
cossie

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ik heb de zenuw zelf gezien. Was idd een inimini glanzend wit/doorzichtig friemeltje. Nooit gehoord dat een dode zenuw er zo uitziet, ik had verwacht dat er juist allerlei troep uit de kies zou komen als er een ontsteking zit?

En begin steeds meer te twijfelen of de tandarts dat niet gewoon zei om maar te beamen dat de wkb á 700,00 dus niet voor niets gestart was.

Zeker omdat de pijn waar ik al 5 mnd mee loop alleen maar erger is geworden nu. Heb het gevoel dat de endo start aan deze kies de échte oorzaak van de pijn alleen maar meer heeft aangewakkerd.
Kaakchirurg heeft hij me niet naar doorverwezen, alleen naar de huisarts die vervolgens een foto van de sinussen wilde laten maken om holte ontsteking uit te sluiten. Maar sinussen waren schoon.

Ik kijk het idd nog even een paar dagen aan en als de pijn niet vermindert ga ik weer langs en zal vragen om doorverwijzing naar kaakchirurg.
wo, 09/27/2023 - 07:20 Permalink
cossie

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Nee, maandag endostart gehad, ‘medicijnen’ erin en noodvulling. Over 2 weken terug om af te maken. Heb 2x eerder een wkb gehad en daarna idd wat ‘ongemak’ maar niet echt pijn. Nu dus wel, paracetamol en ibu helpen nauwelijks meer. Daarom vraag ik me af of dit de werkelijke oorzaak wel was van de kiespijn waar ik al 5 mnd mee loop. Want ik voel letterlijk nog steeds hetzelfde. Wordt er inmiddels moedeloos van. Maar we kijken het nog heel even aan💪.
wo, 09/27/2023 - 23:17 Permalink