Hele gebit is slecht

Author:
abcdefg
Posted:
vr, 04/02/2021 - 16:26
Hoi,
Ik weet niet of dit de juiste plek is om dit te vragen maar ik doe het alsnog omdat ik anders niet zou weten wat ik moet doen.
Ik ben een 20 jarige jongen uit midden Noord-Holland. En ik heb het probleem dat in iedere tand van mij zit zo'n beetje wel een gaatje zit, ook is mijn gehele gebit geel van kleur. Ik heb hier super onzeker door, en weet niet wat ik hier mee zou moeten doen. Ik heb een hele lange tijd slecht gezorgd voor mijn tanden maar ben al een paar weken 2 keer per dag aan het poesten, en wil nu hulp krijgen met de gaatjes en kleur. Door vroegere ervaringen en het feit dat mijn gebit er zo slecht aan toe is heb ik ook angst voor de tandarts.

Zijn er mensen die door de zelfde problemen zijn gegaan? Wat kan ik het beste doen? Zal mijn hulp veel kosten?
Als er nog andere vragen zijn hoor ik het graag. Bedankt!
nickrood

Ik heb hetzelfde probleem gehad en nog steeds. Ben nu ook 26 jaar. Snap je zo goed.

Ik heb de tandarts gelijk verteld dat ik het niet breed heb. Dan kan die meedenken. Zo heeft die andere keuzes kunnen maken.
Ook vooral bekeken wat nog even kan wachten en vooral gezorgd dat ik mijn voorste tanden en kiezen niet hoefde te verliezen.

Bleken hoeft ook niet duur te zijn.
di, 05/25/2021 - 12:45 Permalink
Tandarts-Milad…

Beste abcdefg,

Allereerst: wat dapper van je dat je toch de keuze hebt gemaakt om de eerste stap te zetten! Het feit dat je sinds twee weken begonnen bent met het 2 maal poetsen van je gebit is al een goed teken. Je bent zeker niet de enige, zoals je de comment onder je post kan lezen, dus je hoeft je er zeker niet voor te schamen. Het is nooit te laat om ergens aan te beginnen, dus ik adviseer je om je bij een tandartspraktijk in de buurt in te schrijven voor een intake. Als je daarbij aangeeft dat je angst voor de tandarts hebt, zal daar rekening mee gehouden worden.

Tijdens de eerste afspraak (intake) zal de tandarts naar je gebit kijken en je gebit onderzoeken. Ook kun je tijdens deze afspraak je wensen aan de tandarts kenbaar maken en kan de tandarts kijken wat haalbaar is. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld en zal er een begroting worden gemaakt en met jou besproken. De tandarts kan dan met jou meedenken over wat er mogelijk is en aan de hand daarvan, kunnen er vervolgbehandelingen worden afgesproken.

Ik hoop je hiermee globaal een idee te hebben gegeven van wat je kan verwachten. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

Succes!
ma, 05/31/2021 - 18:44 Permalink