Glazuur

Author:
somebody
Posted:
vr, 10/11/2002 - 14:03
Waarvoor dient glazuur precies ?
Kan ik meer glazuur krijgen op mijn tanden door speciale voeding te eten ?

Ik ga Aquafresh tanden borstel kopen,
raad uw mij zo'n tanden borstel aan ?
En Aquafresh Natural Whitening Plus tandpasta ga ik kopen, krijg je daar snel witte tanden door ?

Ik ga mondspoeling kopen is dat goed, of slecht ?
Ik heb ook kauwgum:
Xylifresh (100) Dental Care
White
The 100% orginal xylitol
Menthol Ice
Chewing Gum
Sugarfree
Is die goed?
Welke is er beter die of die van:
Aquafresh ???
Welke kauwgum zou u aanraden aan mij ?
En waarom

En ik heb op sommige tanden krasjes is dat normaal ?
En valt daar wat tegen te doen.

Groetjes Niels

Edit: Ik was even wat vergeten te melden
Alles wat ik op heb genoemd
Er zit toch niks schadelijks aan (bv voor je glazuur bij de: mondspoeling, Aquafresh Natural Whitening Plus of Xylifresh)

ps. weet U nog een aanradertje voor mondspoeling merk
En weet u nog iets voor mijn tanden wat erg gezond is.

Ik had gelezen op het internet dat thee drinken ook slecht kon zijn tenminste verkleuring ervan krijgt, maar bij groene thee zonder thee iene gebeurt dat toch niet ??

[ Dit Bericht is bewerkt door: niels_ op 2002-10-11 14:18 ]
Elaine

Glazuur is een heel sterk beschermend laagje over je tandbeen heen. Glazuur is het sterkste deel van je tand. Plaque kan het glazuur beschadigen. Plaque ontstaat doordat bacterien in je mond samen met suiker een zuur produceren waar het glazuur niet tegen kan. Zo onstaan dus gaatjes. Als je glazuur eenmaal is aangetast kan het niet meer 'gemaakt' worden. Het groeit niet aan en je kan er verder ook niks aan doen. Glazuur wordt ook aangetast door zure producten (cola, vruchten etc.), daardoor wordt het glazuur dunner. Spoel daarom ook na het eten met water en wacht een uur met tandenpoetsen na het eten, anders schuurt het teveel. Fluoride zorgt ervoor dat beginnende gaatjes weer 'helen' dus fluoride is essentieel voor je gebit. Poets daarom altijd met een tandpasta met fluoride.

Elke tandenborstel die zachte borstelharen heeft, een niet te brede en grote kop is goed. Aquafresh vind ik zelf heel prettig. Whitening tandpasta bevat meer 'schuurmiddel', je tanden kunnen er dun van worden. Gebruik het daarom niet te veel. Vraag eventueel advies van je tandarts.
Mondspoeling is niet slecht. Ik raad je 'freedent' aan omdat ik op school een college gehad heb waar er verteld werd in een test dat die het beste uit de test kwam. Het zorgt ervoor dat de zuurgraad in de mond die het tandglazuur beschadigd sneller geneutraliseerd wordt.
Elke mondspoeling heeft een ander 'doel', kijk wat je wilt, meer fluoride, meer ontsmettend..
thee, koffie en wijn zorgen voor tandverkleuringen. Maar maak je niet al te veel zorgen daarover, dat gaat niet zo snel. Roken zorgt echter wel voor snellere verkleuringen. Dat van groene thee weet ik niet, ik denk dat dat hetzelfde is.
za, 10/12/2002 - 23:02 Permalink
nikky

misschien ook na het poetsen een half uur niet eten? immers bij de tandarts als je in een bak fluoride moest happen mocht je ook niks eten of drinken? of is dat alleen met boren?
wo, 10/30/2002 - 22:57 Permalink
Elaine

des te langer je tanden 'met rust gelaten worden', des te beter beginnende gaatjes weer kunnen 'helen'
en inderdaad als je net gepoetst hebt zit fluoride op je tanden en werkt het beter als het er niet meteen 'afgegeten' wordt.
en als je net gepoetst hebt, niet teveel spoelen met water! 1 keer is genoeg, dan blijft er meer fluoride achter op je tanden.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Elaine op 2002-10-31 17:25 ]
do, 10/31/2002 - 17:24 Permalink