Gevoelige tanden na vullen klein gaatje kies

Author:
Noot
Posted:
di, 08/10/2021 - 20:12
Beste,

5 dagen geleden voor een klein gaatje in mijn achterste kies rechts boven naar de tandarts geweest....

De tandarts heeft verdoofd (dit gebeurd in de overgang van kaak naar wang) zoals mij werd verteld en daarna begonnen met boren... Echter voelde ik het nog goed dus is er een 2e verdoving bij gezet. Even in laten werken en tussendoor wat tandsteen verwijderd en preventie over stokeren gehad. Daarna door gegaan met boren, naar het boren nog even polijsten van de tanden en klaar om te gaan.

Vervolgens 6u last gehad van de verdovingen en gaan slapen toen het bijna weg was...vanaf de volgende dag had ik last van een gevoelige plek in mn wang(de plek van de verdovingen) dit vond ik normaal maar echter heb ik op die plek na 5 dagen nu nog wat last (word wel minder) maar nog wel een soort bloed uitstorting/blauwe plek op plek van verdoving. Nu zijn sinds een paar dagen mijn andere tanden in die rij vooral mijn hoektand voorin erg gevoelig vooral gistere en vandaag voel ik deze constant bij koud/warm drinken en ook een beetje bij eten en is eigenlijk over de dag verspreid vaker zeurend aanwezig. deze is vaker gevoelig bij verkoudheid of andere dingen. Nu vraag ik mij af... is dit normaal, heeft dit temaken met tandsteen/verdoving Is dit nog een reactie van alles wat zich heeft afgespeeld of is hiervoor een andere verklaring? Ben zelf altijd gelijk bang voor een ontsteking....

Goed om te vermelden is dat ik vorige maand voor controlle ben geweest waarop ik nu 1 gaatje moest laten vullen, verder zag het er prima uit volgens tandarts.

Ik hoor graag jullie mening
Tandarts_Richa…

Vooropgesteld ...ga even terug naar uw tandarts om het te laten beoordelen. `witte` vullingen kunnen door krimpspanning gevoeligheid geven Dit kan zelfs enkele weken duren. En als de vulling nog te hoog, pijn bij eten, is kan de gevoeligheid verergeren. Even laten inslijpen.Een verdoving werkt gemiddeld 2-2,5 uur. Mij kortst bekend 20 min., bij mijn eigen vrouw en langst bekend 13 uur bij mijn assistente. Soms raak je een bloedvat bij het verdoven met als gevolg een bloeduitstorting. Door verandering van de beet, als een vulling te hoog is, kan druk op op ander tanden komen te liggen...dus even laten beoordelen door uw tandarts.Gevoeligheid bij verkoudheid etc..... even X-foto om de tand te laten beoordelen... Het kan zo veel toevalligheden zijn dus voor mij moeilijk zo een advies te geven, behalve.....Laat uw tandarts uw klacht beoordelen.
di, 08/10/2021 - 21:11 Permalink
Noot

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor de snelle reactie.

Ik wil het even aankijken dot was dag 5 en ik heb vaker wel last van die specifieke tand en daarbij ook nog is gevoelige tanden. Ik ga wanneer het heftiger word zeker de tandarts benaderen... Op dot moment wat zeurend gevoel en die plek waar destijds is verdoofd is wat gevoelig nog steeds beide klachten trek ik zonder pijnstillers op dot moment

Mocht u of iemand nog ervaring/tips/advies etc hebben hoor ik het natuurlijk graag.
di, 08/10/2021 - 21:58 Permalink