Geirriteerde zenuw

Author:
Ron Westerduin
Posted:
ma, 12/09/2002 - 22:47
Hallo,

Ik heb zeker een jaar rondgelopen met een geirriteerde zenuw in een kies. Tandarts kon telkens niets vinden en 5 dagen geleden werd het me teveel......een konstante pijn die niet meer te houden was.......tandarts foto´s maken, maar kon niets vinden.

Bleek dus na een test met koud spul op mijn kies dat mijn tandzenuw geirriteerd was.
Kies opengeboord (wat een pijn deed dat, ondanks verdoving) en gesloten met noodvulling. Na 5 weken terugkomen.(?)

Nu is mijn vraag: waarom sluiten met een noodvulling??...waarom niet meteen vullen?....nu na 5 dagen weer pijn....komt dat omdat die noodvulling nu tegen mijn zenuw drukt??
Ik slik de hele dag door pijnstillers...dat lijkt mij ook niet gezond.....wat nu?.

Alvast bedankt digitale tandarts,

Ron
de digitale tandarts

Een wortelkanaalbehandeling neemt vaak veel behandeltijd in beslag. Aangezien je een wortelkanaalbehandeling ook als laatste redmiddel van een tand of kies moet zien, is het belangrijk dat dit nauwkeurig en adequaat moet worden uitgevoerd (voldoende behandeltijd is dus belangrijk)

Een patient die zich met een ontstoken zenuw meldt bij een tandarts, zal vaak tussen de bestaande afspraken gepland moeten worden, de beschikbare tijd is dan waarschijnlijk beperkt. Daarom wordt in eerste instantie alleen de ontstoken zenuw verwijderd, zodat de pijn voor de patient zal verminderen en de kanaalbehandeling op een later tijdstip definitief afgemaakt kan worden.

Er kunnen natuurlijk meer factoren een rol spelen waarom een kanaalbehandeling niet in 1 zitting wordt afgemaakt, o.a: moeilijk toegankelijke kanalen, het niet droog krijgen van de kanalen, aanwezige (actieve) ontsteking rond de wortelpunt.

Dat u na een aantal dagen weer last hebt gekregen van de kies is vervelend. Het opnieuw vijlen en ontsmetten (spoelen) van de wortelkanalen kan mogelijk weer helpen.

Sterkte.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-12-17 20:18 ]
di, 12/17/2002 - 20:14 Permalink