Enorme pijn in kaak en kies

Author:
mike1002
Posted:
zo, 08/13/2023 - 11:03
Hallo, ik heb een maand geleden een diep gaatje laten vullen. Naast deze kies zat nog een beginnend gaatje maar dit hoefde niet gevuld. Na het vullen had ik erg last met koud water drinken dan kreeg ik een steek in de kies. Nu heb ik ineens mega veel last van me kaak en rondom de kies die gevuld is. Ik weet niet of het komt van de kies die gevuld is of het gaatje ernaast. Met kauwen op die plek heb ik geen pijn. Ik heb voor dinsdag een afspraak met de tandarts. Iemand een idee wat dit kan zijn? De hevige pijn is nu sinds donderdag. Vandaag word de 4 de dag. Zou het door het gaatje komen of een ontstoken zenuw ?
mike1002

Vandaag bij de tandarts geweest heeft op me kiezen geklopt en gekeken maar zegt dat het te vroeg is om actie te ondernemen, ook is de wortel heel lang waardoor een normale tandarts geen wortel kanaal behandeling kan doen. Ik weet niet wat ik nu aan moet. Heb erg last er van en pijnstilling is na 4 uur uitgewerkt. Hoeveel pijn moet het dan gaan doen voordat er actie ondernomen word
ma, 08/14/2023 - 11:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Is een x-foto gemaakt???. Zijn er warm/koude test gedaan??.Laat de foto zien kan ik meekijken. Ben anders alleen maar aan het gissen. Na alle informatie besluit ik ook soms om nog uit te stellen. Maar lange wortels is geen reden om geen wkb te doen. als je het niet kan/aandurft stuur dan door naar endodontoloog indien nodig.
ma, 08/14/2023 - 18:52 Permalink
mike1002

Het was zo dat hun de wortelkanaal niet konden uitvoeren en dan moet ik doorgestuurd naar de endodontologie. Maar ja hoeveel dagen zou het minder moeten worden of na hoeveel dagen kan ik naar de endodontologie toe? Op internet lees ik over 3/5 dagen heftige pijn en dan afbouwend. Maar zit inmiddels al op dag 5
di, 08/15/2023 - 15:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Heeft u tandarts een begin gemaakt met de wkb??.Dan kan het ongemak de eerste 3dgn toenemen, te onderdrukken met pijnstillers., daarna zou het kunnen afnemen. Maar als niet geopend is, dan kan het blijven zeuren. Het hangt v d wachtlijst v d endodontoloog af wanneer u terecht kunt. Hier wachttijd v 6-8 wkn. Ik ken er zelfs waar je een jaar moet wachten op je beurt. Uw tandarts kan u helpen de tijd te overbruggen en het ongemak te beperken, eventueel met pijnstillers.Probeer maar kalm te blijven maar niet laten trekken uit wanhoop.
di, 08/15/2023 - 21:42 Permalink