Enorme druk in kies na wortelkanaalbehandeling

Author:
Dekker87
Posted:
do, 12/01/2022 - 19:57
Goede avond,

Twee weken geleden ben ik in het weekend bij de spoedtandarts met ontstekingsklachten. Tandarts heeft een wortelkanaalbehandeling gedaan bij de voorste kleine kies. De kies bloedde eerst heel licht. Daarna heviger. Bloeden stopte niet. Tandarts heeft de kies daarom enkel afgesloten met een watje. De dag erna bonsde de kies erg. Voor de zekerheid nogmaals naar de zelfde tandarts geweest. Zij heeft opnieuw gespoeld. Bloeden was minder. Maar niet gestopt. Wederom enkel afgesloten met een watje.

Inmiddels ben ik in 2 weken tijd 4x terug geweest bij mijn eigen tandarts. Hij heeft telkens gespoeld. En afgesloten met een noodvulling.
Telkens begint de kies na 2 a3 dagen weer opnieuw te bonzen. Het voelt ook alsof er heel veel druk is in de kies. In de avond neemt de druk toe. En ook liggen en bukken geeft extra druk.

Mijn eigen tandarts vermoed dat de spoedtandarts te diep gevijld heeft. (Ik heb extreem korte worteltjes). Woensdag is er voor het laatst geveild. Vanavond voel ik het weer bonzen. Wat is wijs? Morgen weer naar de tandarts? Voor het weekend? Of kijken wat er gebeurd als ik het even met rust laat.

Voel me zelf inmiddels een enorme zeur om telkens de tandarts te moeten bellen.
Dekker87

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dank u wel. Heb vanmorgen mijn tandarts om een verwijzing gevraagd.

Inmiddels bonst mijn kies weer enorm. Dit verergert bij bukken en liggen. Ook heb ik een stekende pijn. Binnen in de kies ziet het er rustig uit zegt mijn tandarts (woensdag voor het laatst opnieuw gespoeld). Kunnen dit soort klachten duiden op toch nog een ontsteking? Of kan dit ook passen bij irritatie/herstel? Dan zou dit toch ook zichtbaar moeten zijn?

Groet,
Tessa
vr, 12/02/2022 - 17:01 Permalink