Dode tand en verstandkies

Author:
Larimew
Posted:
wo, 01/03/2024 - 01:39
Hi, ik heb 2 vragen..

Ik heb al bijna een half jaar een dode tand, mijn vraag is hoelang mag/kan deze erin blijven?
Ik heb felle angst van de tandarts en ik durf ook niet meer terug gaan..
Deze tand werd er normaal uitgehaald maar na 3x verdoving heeft mijn tandarts besloten om niet verder te werken en heeft mij naar huis gestuurd met antibiotica.
Sindsdien heb ik er ook geen last meer van, maar het geeft wel een vervelend mentaal gevoel dat ie daar dood zit..
Hij zei wel om later terug te komen, maar ik durf niet omdat ik bang ben, en opnieuw naar huis gestuurd zal worden en dus verdoving heb gekregen voor niets.

Daarnaast is gisteren mijn, denk ik verstandskies gaan pijn doen.. ik ben 28jaar, kan dat er nog doorkomen? Als ik kijk in de spiegel zie ik wel een stuk tand onder tandvlees zitten..
Het doet pijn, slikken doet pijn en ik kan mijn mond niet ver open doen..
Ik neem nu paracetamol, maar hoelang kan dit blijven duren?

Weet er misschien iemand ook een tandarts die kan werken met zeer angstige patiënten? Ik ril letterlijk op de stoel, en krijg last van hyperventilatie..

Bedankt.
Tandarts_Richa…

Er zijn vele tandarts die gewend zijn met angstige cliënten. Belangrijk is vertrouwen te hebben in iemand. Vind iemand waar u dat vertrouwen aan kunt schenken. Een "dode"kies die een goede wortelkanaalbehandeling heeft gehad kan uw leven lang in uw kaak blijven. Onbehandeld zou ik dat niet doen. Is dan een tijdbom die op de meest ongelegen ogenblikken kan opspelen. Vraag anders een verwijzing naar de kaakchirurg. Die krijgt een moeilijk te verdoven kies er wel uit daar hoeft u niet bang voor te zijn. Angst is de slechtste raadgever. Een verstand kies kan ook op latere leeftijd doorbreken. Denk mijn oudste client 80 jaar. Zolang het niet helemaal is doorgebroken kan het last geven. Vind een tandarts waar u vertrouwen in kunt hebben. Wacht er niet mee.
wo, 01/03/2024 - 22:36 Permalink
Larimew

Oh oei, de tand zit er zonder wortelkanaalbehandeling er nog in ja..
Denk nu een 5tal maanden..
Ga ik daar opnieuw pijn aan krijgen als hij zo blijft zitten?

Ik ga morgen voor de zekerheid even naar mijn HA voor een doorverwijzing..
wo, 01/03/2024 - 22:57 Permalink