Dode kies en bultje tandvlees

Author:
shanna5
Posted:
za, 02/10/2024 - 01:09
Hallo,

Ik heb een bultje op mijn tandvlees. Het doet geen pijn.

Ik ben weken geleden naar de tandarts geweest en die gaf aan dat ik een dode kies heb.
En er een wortelkanaal behandeling nodig heb.

Ik kan pas in mei terrecht. Is dat wel normaal? Duurt dat niet veel te lang ? Is er een risico op pijn ? Kans dat de kies verloren gaat? Waarom is mijn tandvlees daar opgezet is dat een ontsteking en kan behandeling dan wel?

Hartelijk bedankt!
Tandarts_Richa…

Bultje is de pus uit de ontsteking dat een uitgang zoekt. Het is beter dat een wkb zo spoedig mogelijk gedaan wordt. Helaas is er een gigantisch tekort aan tandartsen en de meesten hebben lange wachttijden. U zult uw beurt moeten afwachten of op zoek gaan naar een eerdere behandeling ergens anders. Meestal vindt de pus via dat bultje een uitgang en doet het geen pijn. Pas als de uitgang verstopt raakt of het dik wordt bestaat de kans dat u hinder ondervindt. Neem dan contact op met uw tandarts,
za, 02/10/2024 - 01:42 Permalink
shanna5

Bedankt voor je reactie,
Het heeft wel erg pijn gedaan , het klopte ook.
Dat was na het reinigen. Dat gebeurt bij elke controle 2 keer per jaar ongeveer 30 min. Kan dat dit probleem veroorzaakt hebben? Toen gaf de assistente aan na pijn. Ik had er zo'n last van en moest er zelfs pijnstillers voor nemen.
Later merkte ik dat er een bultje kwam. Toen belde ik op en kreeg advies om te spoelen. En een afspraak een paar weken later.

Ik ben bij een nieuwe tandarts ivm verhuizing.
De vorige maakte 1 keer per jaar schoon 10 minuten mondhygiënist.
Vind deze wijziging ook vreemd en heb ook erg last van mijn gebit steeds er na ( bij deze tandarts doet een assistente de reiniging)en nu dit. Kan dit met elkaar te maken hebben?

Graag reactie,
Hartelijk bedankt !
za, 02/10/2024 - 13:24 Permalink