is dit normaal???

Author:
chanine
Posted:
vr, 10/05/2007 - 22:09
hallo allemaal...
ik ben 2 weken geleden naar de tandarts gegaan(een nieuwe.)
deze starte een wkb op en had daarna niet veel napijn en wat ik kreeg kon ik goed onderdrukken met wat brufen.
toen een week later kwam ik terug en werd de 2e behandeling gedaan door een andere(die vanaf toen mijn vaste tandarts zou worden)
die is een uur bezig geweest...tijdens de behandeling tig fotos gemaakt of die diep genoeg schoon had gemaakt etc.. blijk lange wortels tehebben? hij had het over maat 30 of 35??
is in een hoektand boven links.
na de behandeling begon ik al snel napijn tekrijgen....ik werd gek!
de hele nacht niet geslapen...gebeld...was normaal zeiden ze en moest het maar aan kijken...
die nacht lag ik tezweten in me bed...sochtends heeft me vriend gebeld en vertelde dat het bonkte en vreemd aan voelde en dat ik me wezenloos slikte en niks hielp en ik 2 nachten al niet sliep en moest huilen van de pijn.
nee dit was normaal...er belde wel vaker mensen met deze klachten na een wkb en dit was normaal en zou na 3 a 4 dgn overgaan,.

smiddags trok ik het niet meer en ik ging van ellende naar me dokter die meette mijn temp op en ik had verhoging bijna 38.5
ik kreeg een kuurtje amoxicilline voor 8 dgn
en brufen 600mg die had ik al van de tandarts.

nu moet ik weosndag terug en ik schijt echt in me broek.
de meeste pijn is weg...maar toch met tikken tegen de kies en klemmen van kaken een rot gevoel...tikken doet pijn (steken)en als ik me kies op elkaar doe of naast me neus druk een vol gevoel kan het niet anders beschrijven.
woensdg wil hij de kies nogmaals reiniging en dan dichtgooien maar ik ben zo bang voor de pijn..
ik bedoel is dat volle gevoel in me kies normaal en die steken met tikken...
af en toe als ik loop of fiets bonkt het even soort plok plok..
is het verstandig om dicht tegooien na nogmaals reinigen..en wat vinden jullie van het feit dat ze steeds zeiden dat de napijn normaal was(dit terwijl die echt niet tehouden was...echt ik moest huilen van de pijn en kon niet normaal funtioneren )zou graag jullie mening willen weten.
alle raad ,adviezen,antwoorden zijn welkom
alvast bedankt :smt006
Mignon

Beste Chanine,

na een wortelkanaalbehandeling kan de napijn inderdaad een dag of 3-4 vrij heftig zijn. Het hangt ook een beetje af van de grootte van de ontsteking. Zo te lezen is de tandarts heel secuur te werk gegaan. Heb je naast de pijn geen zwelling opgemerkt? Ik zou woensdag je bevindingen bij de tandarts neerleggen en met hem bespreken wat het te volgen beleid is. Hij heeft er dan de foto's en gegevens bij en kan eventueel besluiten om de kies eerst tijdelijk te vullen voordat de definitieve vulling wordt aangebracht. Is dit een beetje een antwoord op je vraag? Veel sterkte in ieder geval!

Gr, Mignon
zo, 10/07/2007 - 09:17 Permalink
chanine

ja een lichte zwelling kreeg ik...hij is ook wel secuur tewerk gedaan dat ook wel maar ik vond het niet leuk toen ik belde en zei dat de pijn niet normaal was en koorts had ik niet kon komen.
heb uiteindelijk van me huisarts penicilline gekregen:S

als ik woensdag kom wil die verder beetje schoonmaken en een vulling er in doen(witte blijvende zei die vorige week al...want opp de foto was de ontsteking niet groot zei die...
maar waarom die last...waarom nu nog bonkent gevoel...en waarom is het na die laaste behandeling zo erg geworden.
me noodvulling ligt er hele maal uit al...daardoor werrd het bonken wel minder...
tis nu niet dik meer maar als ik naast me neus druk heel vreemd gevoel...net of ik pus naar beneden druk en als ik me tanden op elkaar zet vreemd gevoel/...verder geen stekende pijn...
is dit normaal is dit gewoon door al het gerommel aan de kies?
kunt u mij antwoord geven... :oops: :smt006
zo, 10/07/2007 - 19:18 Permalink
Jey_29

Hey chanine,

Ik heb min of meer hetzelfde gehad 3 dagen terug.
Exact hetzelfde als wat jij aangeeft, drukkend gevoel, aanrakingspijn etc. Bij mij zat een grote ontsteking en ik heb dezelfde medicatie gekregen alleen dan 1000 mg amoxicilline.

Bij mij is geen noodvulling geplaatst maar open gelaten. Vandaar denk ik dat nu jouw noodvulling eruit is daarom de druk ook weg is want de rommel kan weg. Ook ik heb nog 2 dagen (na)pijn gehad trouwens maar inmiddels weg. Ik moet morgen terug.
Misschien dat een tandarts jou nog antwoord kan geven op het volgende want ik heb ook wel eens zo'n lange naald gehad en toen hebben ze mijn wortels geraakt en dat deed echt vreselijk pijn nog 3 a 4 dagen. Nu hebben ze alleen mijn zenuwen verwijderd met een 25 naald.
Dat zou ook nog een reden kunnen zijn... maar als je het niet vertrouwd zou ik om een extra foto vragen, deed ik zelf ook altijd en dan was er toch nog wat te zien inderdaad, jij weet zelf wat je voelt, de tandarts dus geef het aan!

Gr.
Sporty
zo, 10/07/2007 - 22:43 Permalink
chanine

hoi sprty hoop dat het meegevallen is voor je vandaag?
ja hij gebruikte bij mij een 30 en 35 naald om schoon temaken omdat ik erg lange wortels had in die kies zei die,en anders niet aan t eind van de wortel kwam om hem schoon temaken.
woensdag moet ik,,en ik hoop echt dat ik niet meer die napijn krijg heb namelijk ook donderdag een sollicitatie gesprek dus mag niet gebeuren gewoon!
ja fotos heeft tie in overvloed gemaakt maar was weinig optezien.
en het gekke is vorige x(was wel bij mijn oude tandarts)had ik een veel erge ontsteking dan nu en veel minder pijn achteraf.....................misschien idd toch door die lange naald..maarja dat was nodig...ik hoop dat het voor jou in elk geval mee is gevallen.
nu ik nog :smt009 :o

gr chanine
ma, 10/08/2007 - 16:51 Permalink
Jey_29

Bij mij viel het mee gelukkig.
Er is nog een keer met de naalden door het kanaal heen gegaan, daarna nog gereinigd en een foto gemaakt.
Er was niks meer te zien en er is toen een rubberdam in mijn tand geplaatst en verder afgesloten. Wel is opgenomen dat er absurd veel pus vrij is gekomen bij de vorige behandleing en dat is naar de verzekeraar want het betrof hier een sport ongeluk. (Kunnen de verzekeraars lekker uit gaan vechten wie wat moet gaan betalen :) )

Ik hoop dat het mee gaat vallen bij jou Chanine, en anders kan ik je nog wel een goede tandarts aanbevelen! (Ik heb er inmiddels al 11 versleten dus ik kan wel meepraten over verschillende werkwijzen!) Bij deze ga ik nooit meer weg!

Gr.
Sporty
ma, 10/08/2007 - 18:06 Permalink
chanine

gelukkig dat het zo goed is meegevallen:D
hoop dat t voor mij ook zo is.......
heb dat ook een keer gehad dat bij het openboren van de kies de pus er letterlijk uitstroomde,en dit was niet door een ongeluk gekomen.
dus daarom begreep ik niet dat ik deze keer zo een last had..terwijl hij zei tis ontstoken maar nog niet zo heel erg.
maar ik heb ook al een paar verschillende tandartsen gehad...kijk deze nog ff aan.
ik woon trouwens in den haag...dus ligt eraan waar jij woont,, :smt006
ma, 10/08/2007 - 18:31 Permalink