Dikke wang na WKB

Author:
mom90
Posted:
zo, 06/12/2022 - 07:50
Hallo,
Enkele weken geleden is mijn 1e kleine kies linksboven gevuld. Tandarts gaf aan dat de vulling dicht bij de zenuw zat, en dus problemen kon opleveren in de toekomst. Dan moest ik direct bellen.
Sinds afgelopen dinsdag dus een enorme pijn aan die kies, echt zenuwpijn. Niet van kunnen slapen, maximale inname ibuprofen en paracetamol mochten niet baten.
Woensdagochtend meteen de tandarts gebeld, en ik kon diezelfde dag langskomen. Het enige wat ze hebben gedaan is een foto gemaakt en een koude test, kreeg het advies voor een WKB start en ik kon weer gaan want de tandarts gaf aan geen plek te hebben om me direct te behandelen. Tandarts wou dat ik perse bij haar terug kwam, en wou me pas 8 dagen later inplannen. Ik gaf aan dat ik veel pijn heb, en eigenlijk die dag gewoon geholpen wou worden. Na flinke discussie kon ik zaterdag bij een andere tandarts terecht.
Ik kom vaak bij de tandarts, veel problemen met mijn gebit, het is een grote praktijk, en heb vrijwel elke keer een andere tandarts dus vooral met pijn wou ik gewoon z.s.m. geholpen worden.
Eerder dan zaterdag kon echt niet, wat ik al erg vervelend vond.
Donderdag moest ik gaan werken en de pijn werd niet minder. Ik had al 2 nachten nauwelijks geslapen, en mijn tolerantie werd steeds minder. Weer contact gehad met de tandarts en zij hebben ibuprofen aurobindo 600 voorgeschreven. Het onderdrukte de pijn wel iets beter, maar kon echt pas zaterdag langskomen.
Donderdagavond begon mijn wang wat op te zetten, en werd ik ook verkouden (snotneus, hoesten).
Donderdagavond belde de tandarts dat ik door een uitval vrijdag om 11.30 terecht kon.
Zo gezegd, zo gedaan. Door de dikke wang pakte de verdoving niet, wat de WKB start een helse ervaring maakte, zó veel pijn deed het. Hij is een uur bezig geweest, heeft desinfectie in de wortel gedaan, daarbovenop een teflon bolletje en een noodvulling.
De extreme pijn in mijn kies was (en is) weg, maar de pijn zit sinds de behandeling boven die kies.
Zaterdag ochtend werd ik wakker met een nóg dikkere wang, ook onder mijn oog was het rood. Tandarts maar weer gebeld, wou het afdoen met paracetamol en ibuprofen, maar zit al op de max (3x 600g ibu - 4x 500g paracetamol) inmiddels al 4 nachten nauwelijks geslapen, dus mocht ik toch langskomen eind van de middag. Tandarts was 100% overtuigd dat hij mijn wortelkanalen goed schoon heeft gekregen, en prikte in het gezwollen deel van mijn tandvlees boven de kies om uit te sluiten dat er bacteriën ingekapseld zitten daar. Hij zoog er minimaal viezigheid uit, en ik mocht weer gaan.
Nu is het zondag ochtend en mijn wang is nóg dikker geworden, mijn oog zit bijna dicht. Weer een nacht slecht geslapen, nog steeds aan de max pijnstilling en de druk/pijn van de ontsteking blijft.
Mijn tandarts wou (nog) geen antibiotica voorschrijven.
Spoedtandarts ziet het niet als spoed, aangezien ik geen koorts heb en geen problemen heb met ademen.

Wat is wijsheid?
Kan deze (extra) ellende komen omdat de tandarts mij lang heeft laten wachten? Dinsdag gebeld, donderdagavond begon de zwelling pas.

Ik heb sinds mijn zwangerschappen enorm veel gedoe met mijn gebit. Ik heb bij beide ruim 30 weken meerdere keren per dag overgegeven, en sindsdien loop ik achter de feiten aan, voornamelijk om financiële redenen. Dit jaar al 800 euro kwijt aan tandarts kosten, daar zit deze endo nog niet bij.. Vullingen die breken, gaatjes blijven komen, lelijke plekken op (voor)tanden die al gedaan zijn.. Ondanks 2x per dag poetsen en ragertjes. Ik begin van ellende echt voortaan te denken aan een kunstgebit al ben ik pas 31. Wordt er moedeloos van.
Tandarts_Richa…

Er is een tekort aan tandartsen. Dus het kan voorkomen dat de agenda helemaal vol is en men moet wachten. Heeel vervelend als men pijn heeft. Het is niet aan te geven of u , als u wel was gezien/ geholpen, de extra ellende niet had gehad. Dat kan alsnog. Een AB kuur is niet de gegeven behandeling, beter is de klacht verhelpen. Zie op google te vinden praktijk richtlijn bij spoedgevallen buiten diensturen. https://knmt.nl/sites/default/files/20211201_2021_nov_concept_praktijkr…
https://www.tandarts.nl/spoedtandarts
een kunstgebit.... Neen... zie verschillende ervaringen op dit forum. Nooit asan beginnen tenzij het niet anders kan. Begrijp dat je er moedeloos v wordt. Vraag om een behandel plan hoe dit in de toekomst te voorkomen/ gebit te stabiliseren/herstellen.
zo, 06/12/2022 - 22:25 Permalink