Dikke wang na proberen kies te trekken.

Author:
Sylvia87
Posted:
za, 09/16/2023 - 10:50
Ik ben vorige week dinsdag naar de tandarts geweest, nadat ik sinds een paar dagen wat last van mijn kies rechtsonder had. Foto gemaakt, en er was een ontsteking in de punt van de kies te zien. In het verleden daar al een wortelkanaalbehandeling gehad en er dus voor gekozen de kies te laten trekken. Hier had ik afgelopen donderdag een afspraak voor. Ben er in totaal 2u geweest, er is veel verdoving gegeven maar het bleef te pijnlijk om de kies te trekken. Besloten dat ik eerst een antibiotica kuur van 1 week zou krijgen, en dan na de kuur weer terug komen. Nu merkte ik donderdag avond al dat mijn wang wat dikker werd, en op dit moment is hij heel wat dikker. Ik heb ibu bruis 600 voorgeschreven gekregen, maar moet zeggen dat ondanks de pijnstilling toch de pijn er doorheen blijft komen. Herkent iemand zich in dit verhaal? Is het normaal een dikke wang te krijgen? Wanneer merkte je iets dat de antibiotica ging werken? Werkte ibu 600 bruis bij jou ook niet voor de pijn? Bedankt!
Tandarts_Richa…

Dikke wang omdat de ontsteking doorgaat. AB kuur begint pas na ong. 3 dgn te werken. IBu 600 event in combinatie met 500 mg paaracetamol. Dosering niet overschrijden en Geen IBU bij maagproblemen en gebruik v bloedverdunners. Boven de 60 jr meestal in combinatie met maagbeschermer
za, 09/16/2023 - 14:21 Permalink
Sylvia87

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor uw reactie. De wang is niet alleen dik maar ook pijnlijk, een kleine aanraking is al pijnlijk. Is dat ook normaal? Weet u wanneer de zwelling wel zou moeten af nemen? Weet niet of koelen met bv een ice pack nog zin heeft.
Voor de nacht ga ik zometeen een Ibu bruis met 1 paracetamol nemen. Hopelijk slaap ik dan de nacht door.
za, 09/16/2023 - 21:22 Permalink