dikke wang!?!

Author:
Panterprinses
Posted:
zo, 03/30/2003 - 11:44
Hier is ik weer... ik lees net verder op dit forum dat iemand een kies had laten trekken ; pijn had ; een dikke wang kreeg ; en de pijn weg was en toen een enge reactie over een wang met pus!!!!

Nou dat heb ik nu ook. Mijn hele wang is dik (boven en onder) maar de pijn is weg. Als ik erop druk doet het geen pijn : het lijkt wel heel veel zacht vlees. De tandarts heeft er op gedrukt maar niks gezegd over een ontsteking. Heb wel antibiotica (300 mg) gekregen en een spoelmiddel. Wat moet ik nu met deze wang en wie weet hoe lang ie nog zo dik blijft?
terry

hoihoi,het eerste wat je moet doen niet al te druk er over maken,want je schrijft zelf dat je geen pijn hebt meer,en geloof me als het een onsteking is dan voel je dat wel.neem gewoon je kuurtje antibioticum in,en kijk hoe het is als je kuurtje af gelopen is.alles heeft zijn tijd nodig om te genezen bij de ene duurt het wat langer dan bij de andere.komt allemaal goed.veel suc6 verder met vriendelijke groeten terry.
ma, 03/31/2003 - 22:50 Permalink
de digitale tandarts

Een abces, waar inderdaad pus aanwezig in is, is over het algemeen wel pijnlijk.

Een abces is vaak een stevige zwelling waarbij je als je er een vinger op legt en er met nog een vinger tegen aanduwt, de eerste vinger omhoog voelt komen.
Je kan het enigzins vergelijken met het vasthouden van een ballon met twee handen, wanneer je dan met een hand knijpt zal de lucht zich verplaatsten en voel je dat met je andere hand.

Je tandarts heeft het gecontroleerd en ook een antibiotica kuur voorgeschreven.
Maak je niet teveel ongerust!

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-31 23:37 ]
ma, 03/31/2003 - 23:37 Permalink
Panterprinses

Hallo!

Ben dus gisteren opnieuw naar de tandarts geweest en alles bleek dus wel ontstoken. Ik kon mijn oog bijna niet meer openkrijgen van de dikke wang. De dode kanalen zijn verwijdert en hij heeft een bacteriedodende pasta erop gedaan met een noodvulling. Verder heeft ie in mijn tandvlees gesneden en zo de pus eruit gedrukt. Erg smerig!!!!
Mijn wang moet met de anti-biotica vanzelf overgaan.

Applaus voor de dienstdoende weekend-tandarts! (niet dus!)
di, 04/01/2003 - 10:08 Permalink
terry

wel raar dat de tandarts bij jou een wortelkanaal doet terwijl het een abces is,normaal moet je wachten tot het over is omdat verdoving niet werkt dan.maar hopelijk komt het nu goed,sterke verder met vriendelijke groeten terry.
di, 04/01/2003 - 22:09 Permalink
terry

nog een vraagje even ik dacht eigelijk dat je een kies had laten trekken,nu lees ik dat je een wortelkanaal laten doen heb,dat is natuurlijk heel wat anders dan een dikke wang van kies trekken.maar maak niet uit even goed sterkte verder nogmaals de grtzzz van terry.
di, 04/01/2003 - 22:13 Permalink
Panterprinses

neej je hebthet verkeerd begrepen. Ik had rechtsonder een kies laten trekken die was gaan onsteken. (Wat ook al eerder was gebeurt) Maar die onsteking was dus ook al overgeslagen naar rechtsboven! En mijn wang was dus zowel onder als boven helemaal opgezet. Toen heb ik dus boven een kanaalbehandeling gehad en is er gesneden.
Ging dus om 2 verschillende kiezen!

Mijn wang is momenteel al een stuk afgezakt en maar toen ie ging snijden heb ik echt gegild! Ik had dus 4 verdovingen gekregen en die deden me erg veel pijn maar dat zal wel door die ontsteking komen. Dit was echt de meest pijnlijke tandarts-ervaring van mij en dat wil wel wat zeggen want ik heb er al heel wat gehad met mijn 18 jaar....hihhihi!
di, 04/01/2003 - 22:52 Permalink