Cariës en mogelijk scheur in kies?

Author:
BetereTandenGezocht
Posted:
vr, 11/03/2023 - 21:37
Ik ben 25 en al 7 jaar niet bij de tandarts geweest. Ik snap dat dit erg is en ik schaam me er erg voor, en ben zeker van plan dit zsm te doen (ik ga begin volgende week weer bellen, probeer nu eerst mijn gedachten hiervoor op een rijtje te krijgen). Recentelijk viel me deze donkere lijn op een kies op, na een foto te maken zie ik echter ook een gekleurde lijn tussen de cariës en mijn tandvlees. Mijn vraag is nu of dit een breuk is, en zo ja, is dit mogelijk te repareren of is deze tand zo goed als verloren te beschouwen.

Bij voorbaat dank.
Attach
Tandarts_Richa…

Dit is iets waar ik niet mee zou doorlopen. Ik zou dat liever gisteren laten beoordelen. Het is mogelijk een "gaatje" of een breuk lijn. Maar wacht niet totdat u tegen een boom bent gereden alvorens u de remmen van uw auto laat nakijken bij klachten. U hoeft zich niet te schamen, u bent niet de enige. U moet zich pas schamen als u er niets aan doet.
vr, 11/03/2023 - 23:13 Permalink
BetereTandenGezocht

Bedankt voor uw bericht. Ik heb me zojuist online ingeschreven voor een tandarts en hoop snel op controle te kunnen. Als dit een breuklijn is, betekent dat dan dat de kies niet te redden is. Op dit moment ben ik vooral bang dat ik al mijn tanden ga verliezen omdat veel kiezen op deze plek een groef lijken te hebben.
Attach
za, 11/04/2023 - 00:06 Permalink
BetereTandenGezocht

Bedankt voor het kijken. Is het normaal dat er op mijn kiezen een zichtbare lijn is die rijkt tot het tandvlees? Als ik afbeeldingen van kiezen op het internet bekijk lijkt het normaal te zijn dat zijkanten van kiezen groeven hebben, maar dat deze niet tot het tandvlees komen, dat is vooral waarom ik mij zorgen maak.
za, 11/04/2023 - 18:30 Permalink