Bult onder het tandvlees

Author:
Stefstef
Posted:
do, 03/10/2022 - 18:40
Wellicht niet op de juiste plek, alvast excuus hiervoor.

Zaterdag ochtend werd ik wakker met het gevoel er zit een zandkorrel in m'n oog en pijn aan en onder het jukbeen. Hele dag aanwezig, geen pijn maar meer zeuren.
Zondagochtend was het weg, wel was m'n wang dikker dan de andere kant.
Toen in zondag middag in m'n mond keek, zag ik dat het tandvlees rondom m'n laatste 2 kiezen boven dik was, zowel aan de kant van m'n wang als de gehemelte kant maar niet ontstoken dik. Het voeld(e) hard aan.

Vandaag naar de mondhygiëniste, eerst zei ze wellicht is het een abces maar later toen ze had gekeken en gevoeld zei ze direct dit is geen abces en geen ontstoken tandvlees.
Hierna naar de tandarts gegaan voor controle, deze ook de bult laten zien, laten tikken op de kiezen, op de bult drukken etc maar het doet geen zeer ( meer) de bult zelf heeft geen zeer gedaan, alleen m'n jukbeen.

* er is geen ontsteking
* geen kiespijn
* tandvlees is niet ontstoken
* geen abces
* en op de overzichtfoto die 2 maand geleden is gemaakt is niks op te zien

Iemand die dit herkent?

Alvast bedankt 🙏
Attach
Tandarts_Richa…

Overzichts foto 2 maanden geleden... maar hoe is de situatie nu op een foto. Neen op uw foto kan ik zo geen conclusie trekken behalve dat het niet normaal lijkt. Ik zou u voor de zekerheid naar de kaakchirurg sturen. In ieder geval volgende week terug zien voor na evaluatie als ik nu niet zou weten wat er aan de hand zou zijn.
vr, 03/11/2022 - 00:08 Permalink
Stefstef

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Begrijp dat ook niet helemaal, maargoed je denkt dat je tandarts wel weet wat hij doet. Mijn tandarts zit in Overijssel en woon zelf in noordoost Groningen, dus nu even op en neer is niet haalbaar. Ik moest het alleen blijven monitoren en zodra en wat veranderd bellen.
Dit is de andere kant vd kies, echter begint de verdikking al rond de 3e kies.
Ik weet eigenlijk ook niet zo goed, wat handig is om te doen..

Bedankt voor u reactie!
Attach
vr, 03/11/2022 - 08:10 Permalink
Tandarts_Richa…

Dit vind ik niet normaal. als ik niet weet wat het is, en zonder verse x-foto durf ik helemaal geen gok te wagen, dan stuur ik in naar de Kaakchirurg. Zou ook niet wachten tot weekend anders kom je in een dienst terecht. Zou gelijk overleggen met je tandarts maar vrees dat zijn weekend al begonnen is. Misschien spoeddienst Groningen. Sorry voor de opmerking maar als je een tandarts ver weg hebt dan moet je ook bereid zijn de afstand te overbruggen. Ik heb ook een tandarts ergens anders omdat ik hem heel goed vind en accepteer het ongemak v afstand. Laat het beopordelen.
vr, 03/11/2022 - 15:02 Permalink
Stefstef

Ze hebben eigenlijk alles gedaan behalve een foto en een doorverwijzing.. gevoeld, gedrukt, getest met een watje, nog eens gevoeld, getikt op alle kiezen boven, met een rager tussen de kiezen.
De tandarts zei, 100% dat dit geen ontsteking is anders had je allang op de kop gestaan en zeker als dit er al bijna een week aanwezig is. Er is ook geen fistel aanwezig, of een drukkend / kloppend/pulserend gevoel.
Ik snap dat, maar ik ben bang voor de tandarts en bovendien afgekeurd. Het is niet haalbaar om 2 dagen achter elkaar van hier naar Overijssel te rijden en zeker niet met de huidige prijzen.
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen?
vr, 03/11/2022 - 18:44 Permalink
Stefstef

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ik neem als dit er maandag nog is wel contact op met m'n tandarts, hij verwijst helaas niet snel.. Voor een aantal maanden terug topiramaat geslikt, en nu verapamil dat zijn 2 medicijnen die gingival hyperplasie kunnen veroorzaken had ik gelezen.
Heeft u wellicht een tip voor een evt doorverwijzing?
vr, 03/11/2022 - 23:41 Permalink