Bruine vlekjes; cariës of slijtage

Author:
Bravios12
Posted:
za, 12/31/2022 - 08:14
Beste mensen,

Tot overmaat van ramp ontdek ik, tijdens de vakantie van mijn tandarts, en het weekend voor de start van mijn nieuwe baan (proeftijd) die ingaat op 02 janauri deze vlekjes op deze kies. Het zwarte aan de mediale kant is spinazie (cliché, maar waar).

De kies is door een tandarts in het verleden behandeld voor cariës. De cariës bleek daarna nog onder de vulling te zitten, waardoor een andere tandarts in 2021 een endo heeft uitgevoers (vandaar de grote vulling op de kies).

Nu spotte ik dus deze bruine vlekjes en vroeg ik me af of het cariës is of slijtage. Het doet geen pijn/niet gevoelig, maargoed, de zenuw is dan ook afwezig daar door de endo. Gezien ik de proeftijd heb wil ik liever niet dan al eerder weg van werk i.v.m. een controle/behandeling en dit uitstellen tot februari.

Mijn vragen:
1. Wat verwachten jullie dat de vlekjes zijn?
2. Kan ik de afspraak in februari plannen of is er haast?
Attach
Tandarts_Richa…

Lijkt mij geen haast. Flink slijtage. Pas op met frisdranken etc. Als een kies een wkb heeft gehad dan wordt het broos. Vandaar dat ik een kroon adviseer, eerst x-foto om te kijken of de wkb gelukt is. Maar daar zijn de meningen over verdeeld. Bruine verkleuring lijkt hard. Als er geen kroon gemaakt wordt dan een nieuw vulling.
za, 12/31/2022 - 14:49 Permalink