Brug op 4 kiezen en 2 tanden

Author:
djeena
Posted:
vr, 08/26/2022 - 16:44
Beste tandarts Richard,

Ik heb eerder een topic geplaatst over zenuwpijn, u gaf toen de raad de kroon eraf te laten tikken. A.s. dinsdag (het kon niet eerder vanwege vakantie van de tandarts) gaat het gebeuren. Ik zie er best tegenop moet ik zeggen. Iedere kleine aanraking in mijn gebit geeft heel veel pijn, maar ik moet doorzetten. Ik las net in een antwoord van u dat mensen de verdovingsprik bij u niet voelen. Ik ben een wat ruwe tandarts gewend, daar was het nooit prettig. Maar dinsdag ga ik naar mijn nieuwe tandarts, al bij de controle merkte ik dat hij zachtaardiger is. Ik ga het meemaken.

Ik zag vorige week een vriendin. Ik zag wat anders aan haar, dacht eerst dat zij haar bovenlip had laten opspuiten. Ik ken haar al lang, zij heeft veel problemen met haar gebit (gehad). Haar oom is tandarts en heeft een hele mooie brug gemaakt op slechts 4 kiezen en 2 voortanden. Ik moest eraan denken dat ik vaak van u heb gelezen dat het belangrijk is wat steunpunten te behouden, zodat je geen kunstgebit hoeft.

Mijn vriendin is er heel blij mee. Ze eet wel voorzichtiger zegt zij, geen keiharde dingen meer maar verder gaat het goed.

Dat wilde ik even vertellen.

Groet Djeena
Tandarts_Richa…

Gewoon een verdoving, dan voelt u dat de tandarts wel bezig is met tikken maar u voelt geen pijn. En eventueel een verdoving zalfje op de prikplaats.... Met een goed ondersteunde brug kan je heel veel maar zou er geen fles mee open trekken of noten mee kraken. U kent de gezegde: "zachte heelmeesters....maken...."maar dat hoeft hier niet te gelden. Knap dat uw nieuwe tandarts u hiermee gaat helpen. Ik zou het ivm eventuele garantie discussies niet aan beginnen tenzij de client mij ervan schriftelijk vrijwaart. Maar u staat dan zwak als u bij uw vorige tandarts om zou vragen.
vr, 08/26/2022 - 21:37 Permalink
djeena

Inmiddels ben ik na meer dan 2 jaar met ondraaglijke pijn te leven zover, dat het mij niet meer uitmaakt of de kroon eraf wordt getikt of doormidden wordt geslepen. Dan maar een nieuwe kroon. Als de pijn maar weg is. Een garantie discussie voel ik weinig voor. De oom van mijn vriendin sprak ik onlangs nog en hij zei dat er op een kroon garantie zit. Ik vind het allemaal van latere zorg. Ik ben murw door de pijn, het enige wat ik nog wil is dat het weggaat. Bedankt en fijn weekend.
za, 08/27/2022 - 07:09 Permalink
Tandarts_Richa…

idd want ik slijp of tik eraf met of zonder gevolgen. Bespreek de risico vooraf en toch probeert men mij aansprakelijk te stellen ondanks dat ik een kroon niet heb gemaakt en alleen probeert te helpen. Als ik een kroon maak is er een 5 jaar garantie op fabricage fouten vanuit de laboratorium die het maakt. Ik begrijp dat nu een ander tandarts dan diegene die het gemaakt heeft probeert af te tikken. Dan kunt u moeilijk terug naar de eerste tandarts voor garantie
zo, 08/28/2022 - 07:05 Permalink
djeena

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Oke duidelijk. Maar ik spring een gat in de lucht als de kroon eraf is en de pijn weg is! Als ik dan een nieuwe kroon moet hebben, dan is het zo.
Ik heb nogal wat uitgegeven aan tandartsen, een natuurgenezer, accupunctuur. Dit alles om vd pijn af te komen. Dan kan een nieuwe kroon er nog wel bij.......

Ik ga idd niet meer terug naar mijn 'oude' tandarts. Ik was er 30 jaar. De man was goed, maar wel een beetje arrogant en soms ruw. En na de problemen met deze nieuwe kroon was er moeilijk met hem te communiceren. Hij vond het maar gezeur dat ik steeds terugkwam, dat heeft hij zelf
later toegegeven. Ik heb liever niet meer dat hij aan mijn gebit komt, ik heb nu een andere tandarts gevonden, die mij wel serieus neemt.
zo, 08/28/2022 - 11:39 Permalink
djeena

En als je al 30 jaar bij iemand komt en heel veel hebt laten doen en achteraf nooit pijn hebt, dan is het naar als je zo behandeld wordt. Ook maakte hij in die periode een grensoverschrijdend grapje. Maar ik was te moe en murw door de pijn om er iets mee te doen. Ook vind ik dat hij mij heeft overbehandeld. De kroon die dan nu is vervangen was eigenlijk nog prima. Maar ja, je zag een heel klein zwart randje bij het tandvlees en ach, je hebt toch een tandartsverzekering, je moet wel weer wat doen. En zo kan ik nog wel een voorbeeld opnoemen. Maar ik stop ermee want ik word er naar van als ik het typ.
zo, 08/28/2022 - 11:52 Permalink
Tandarts_Richa…

Idd vervelend als je iemand gaat wantrouwen. Niet ter verdediging, maar een zwart randje kan ook een lekkage betekenen. Dat moet dicht....door een nieuw kroon te maken. Maar kan er niet over oordelen, was er niet bij. Achter je laten en vertrouwen dat het uiteindelijk toch goed kan komen.
zo, 08/28/2022 - 15:00 Permalink