bot aangroei?

Author:
1957
Posted:
do, 08/24/2023 - 23:45
Een vraag:
Mij is verteld dat als er bot verdwenen is na een wortelpuntontsteking dat dit weer terug groeit, maar hoe kan het dan dat dit niet gebeurd bij paradontitis ondanks regelmatige behandeling bij de mondhygienist?
Tandarts_Richa…

Bij een wortelpuntontsteking is de holte die ontstaat nog omkapseld door bot. Daar groeit bot weer terug. Bij parodontitis is het bot niveau verlaagd. Het kan niet meer omhoog groeien. De MH maakt schoon haalt ontsteking weefsel weg zodat alles weer gezond wordt....als men tenminste niet blijft roken en wel goed schoon houdt. Dit in leken termen proberen uit te leggen.
vr, 08/25/2023 - 10:11 Permalink
Tandarts_Richa…

Voor de leek onbegrijpelijk, maar dat is het menselijk lichaam ...onbegrijpelijk op vele punten. Als het botverlies door parodontitis nou, net als bij de zwarte vlek, omringd/ingekapseld zou zijn door bot zou dat misschien wel kunnen. Maar helaas het is in niveau verlaagd en niet ingekapseld. MH maakt alleen schoon. Probeert te voorkomen dat botverlies verder gaat. Intussen blijft men roken/ondanks goede voornemens schoon maken maar niet voldoende. Voor de Mh dweilen met de kraan open. Uitzonderingen daargelaten.
vr, 08/25/2023 - 11:42 Permalink