Bijten op, en bewegen langs kroon

Author:
Deforest
Posted:
zo, 06/08/2014 - 20:23
Goedenavond,

Ik heb na een flinke tetter op mijn mond 3 tanden verloren. 2 van deze zijn teruggeplaatst, en van 1 (de tand naast 1 van de 2 voortanden) is een stompje gebleven. Op dit stompje is een voorbereiding geplaatst voor het plaatsen van een kroon.

Ik heb het eerst 2 jaar met de noodvoorziening gedaan die mijn tandarts vakkundig had gemaakt, echter een aantal weken gelden hebben we toch een "echte" kroon geplaatst. Bij het plaatsen van de noodvoorziening is in de rij van mijn ondertanden ook een stukje aangemaakt, zodat mijn beet anders zou worden, en ik niet meer op de noodkroon zou bijten. Nu, eigenlijk sinds het begin bijt ik soms wel, soms niet op mijn nieuwe kroon met het opzij en naar voren bewegen van mijn kaken. Dit is met periodes, dus sommige periodes wat meer dan de andere.

Echter sinds een paar dagen wordt het voor mijn gevoel wat erger, dus dat ik vaker op die kroon bijt, of in ieder geval er langs ga tijdens het op en neer bewegen van mijn kaak.

Nu ben ik vaak van het afwachten en piep niet zo snel, maar na mijn vakantie heb ik een paar belangrijke presentaties en afspraken staan. Tijdens een presentatie een aantal maanden geleden is mijn noodkroon eruit gevallen en dat praat lastig, maar geeft vooral voor mij een naar gevoel :roll:

Ik ga dinsdag op vakantie, dus het kan zijn dat ik het mij erger voorstel dan het daadwerkelijk is gezien mijn ervaring in het verleden, en omdat ik het liever voorkom dan oplos. Is het zaak dat ik dinsdagmorgen vroeg direct een afspraak maak bij mijn tandarts om evt. de tanden in mijn onderkaak wat bij te slijpen?

Ik hoor het graag, ook als er nog evt. vragen zijn.