Apexresectie

Author:
Frenk
Posted:
di, 11/19/2013 - 12:57
Beste gebruikers.

Al lange tijd heb ik een dik gevoel aan de linkerkant (zowel boven als beneden) en dat het zeurt. Recent een wortelkanaalbehandeling gehad, maar het voelt nog steeds niet allemaal goed, Vandaag bij de tandarts geweest en er is besloten om een achterste kies ( Beneden links), waar een tijd geleden ook een wortelkanaalbehandeling aan is geweest te trekken. De kies blijft maar gevoelig. Mogelijk veroorzaakt deze kies allerlei weerpijnen. Een andere kies (derde kies van achteren geteld links boven) doet zeer bij druk en tikken aan de kies. Ook aan deze kies is twee jaar geleden een wortelkanaalbehandelig geweest. Mijn tandarts gaat nu overleggen met de kaakchirurg of aan die kies een apexresectie gedaan kan worden. Het kan namelijk problemen geven omdat de wortel nagenoeg tegen de bijholte aanzit, Verder heb ik jaren geleden de achterste kies rechts beneden laten verwijderen, omdat na vele wortelkanaalbehandelingen de kies bij warmte en koude ontzettend veel last bleef geven.Verder was de laatste wortelkanaalbehandeling niet erg prettig omdat de zenuw wederom van binnenuit verdoofd moest worden en de gegeven verdoving de zenuw niet goed verdoofde. En verder bleek er ook nog een vertaktkanaaltje te zitten. Gelukkig heb ik een hele rustige tandarts die mij bij de behandelig erg goed begeleid!

Misschien is er iemand op dit forum die mij meer info kan geven met betrekking tot eventuele problemen bij een apexresectie waarbij de wortel tegen de holte aanzit.

Ik ben zo langzamerhand op het punt dat ik linksboven en linksonder de kiezen wil laten trekken en dan maar een prothese erin.
Het hele gebeuren kost mij heel veel energie, ongemak en gaat natuurlijk je leven beheersen omdat je constant door het dikke gevoel en het zeurderige gevoel eraan herinnert word.

Bedankt alvast voor jullie eventuele info.

Met vriendelijke groet,

Frenk