apex resectie

Author:
jootje
Posted:
ma, 10/28/2002 - 20:05
Hoi Allemaal.

Volgende week maandag is het zover, dan krijg ik een apex resectie. Ik heb er al het één en ander over gelezen, zelfs foto's gezien op internet en ik word er niet blij van. Ik moet in Januari een apex ondergaan voor een andere kies. Ik sprak al met mezelf af dat als de apex van volgende week me tegen zou vallen ik de andere kies zou laten trekken, ik wil niet weken/maandenlang in de ellende zitten (ik kom jaarlijks al tig keer bij de tandarts).
Ik las Moon's bijdragen op het forum en ik voel me niet bepaald zeker :smile:)

Ik zou wensen dat het volgende week om deze tijd was, dan had ik het maar achter de rug :wink: Waarom ik dit allemaal schrijf? Geen idee, ik kan nergens anders meer aan denken.

Ik zal wel laten weten hoe het ging, wie weet heeft iemand er nog wat aan.
pluis

Als je moon hebt gelezen, dan moet je mij ook zijn tegengekomen. :smile:

Ik ga binnenkort voor mijn 4de apex dit jaar en ik zou nooit laten trekken.
Met een kleine 20 minuten sta je vaak alweer buiten als het maar om 1 kies gaat (2/3kanalen) en je voelt er amper iets tot niets van.
Operaties hebben natuurlijk altijd een piepklein risico in zich dat er complicaties bijkomen maar dat zijn uitzonderingen.

Kop op... niet meteen van het zwarte scenario uitgaan hoor. :smile:

Je kiezen laten trekken betekent wel meteen een gat in je kaak, gedoe met bruggen/kronen en dies meer...en die behandelingen zijn tijdrovender en kostbaarder dan even naar de kaakchirurg hoor.
di, 10/29/2002 - 14:16 Permalink
Moon

Ik moet pluis gelijk geven. Hoewel het geen makkelijke tijden zijn geweest, zou ik ook niet zomaar een kies laten trekken!
Alles komt altijd goed. Dat is bij mij zo, en zal ook vast bij jou gebeuren!!!
Ik moet toegeven binnen no-time stond ik weer buiten en ik had minder pijn als toen ik bij de tandarts vandaan kwam.

Ik wens je in elk geval veel sterkte.
T komt allemaal goed! Laat even weten hoe het was!
Groetjes Monique

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2002-10-29 19:13 ]
di, 10/29/2002 - 19:12 Permalink
jootje

Hoi Pluis en Moon,
Ik heb ook jou bijdragen gelezen Pluis, ik had alleen Moon's naam onthouden.
Helaas heb ik aan beide kiezen 4 kanalen (hoezo hebberig :smile:) maar ik hoop dat ik gauw weer buiten de deur sta.
Ik zie het alleen somber in door de zenuwen volgens mij, ik ben echt een schijtluis hoor.

Ik zal laten weten hoe het ging, ik ga er van uit dat het allemaal wel goed zal gaan.
di, 10/29/2002 - 20:02 Permalink
pluis

Wel jootje..neem maar van me aan dat bijna niemand daar echt ontspannen gaat liggen en daar is zo een operatie-team dus helemaal op ingesteld en ze doen er alles aan om je op je gemak te stellen. Ze zien niet anders dan nogal bange mensen. De meeste mensen gaan liever boodschappen doen natuurlijk. :smile:
De laatste behandeling zat ik bij een mij onbekende kaakchirurg en we hebben heel wat afgelachen.
Er moesten meteen 2 kiezen gedaan worden en dan ligt je wat langer.... maar was gewoon gezellig.
En weet je.. je hoeft ook niet de hele tijd met je mond open te liggen. Dat vind ik bij de tandarts vaak een ramp. Krijg je kramp, gaan je lippen en wangen bibberen enzo.. en het duurt maar voort en voort. :smile:
Het wordt aan de zijkant gedaan en je kunt dus gewoon je kaken op elkaar zetten en nog praten ook terwijl ze bezig zijn.

En het is zaak om direkt na de operatie, zodra je kunt... om goed te koelen.
Dat voorkomt overmatige zwellingen en met een paar lekkere pijnstillers slaap je zo de eerste nacht door hoor. :wink:

he, heel veel succes, en laat het even weten hoe het geweest is.
wo, 10/30/2002 - 15:21 Permalink
Moon

hoi,

Ik heb bij de kaakmeneer direct aangegeven dat ik heel erg bang was, en daar heeft hij heel erg rekening mee gehouden. Het hele team was heel ontspannen, en dan lig je daar te liggen.. hmzzz.. Maar ze hebben me echt heel goed opgevangen!

Maar ik kan me heel goed voorstelen dat je ertegenopziet. Er kunnen zoveel mensen zijn die je vertellen dat het vcast mee zal vallen, maar jij zal pas gerust zijn op het moment dat het voorbij is!
groetjes Monique
wo, 10/30/2002 - 19:08 Permalink
jootje

Hartstikke bedankt voor jullie verhalen.
Morgenmiddag is het zover, ik zie er nog steeds tegenop maar ik voel me veel geruster inmiddels.

Groetjes, Jootje

[ Dit Bericht is bewerkt door: jootje op 2002-11-03 21:07 ]
zo, 11/03/2002 - 21:07 Permalink
jootje

Hoi,

Alles goed gegaan. Blij dat het achter de rug is maar het viel toch best mee. Wel vervelend vond ik dat ze zo aan de mond zaten te duwen en trekken, en zij maar zeggen dat ik mijn hoofd omhoog moesten houden terwijl ze die steeds naar beneden duwden :smile:)
Waar ik trouwens veel baat bij had was dat ik zo'n antistress-balletje mee had genomen. Daar heb ik flink in zitten knijpen en friemelen. Die gaat in januari, voor de tweede apex gewoon weer mee.
Inmiddels begin ik wel flink de napijn te voelen maar daar zijn paracetemollen weer goed voor.
Ik laat morgen nog wel even van me horen.

Groetjes, Jootje
ma, 11/04/2002 - 19:27 Permalink
jootje

Hoihoi,
Bijna een week later, alles gaat best goed al vraag ik me wel af wanneer de zwelling nu weg gaat. Mijn tandvlees is nog steeds dik en toch vrij gevoelig. Ik ben wel eens een beetje bang dat het wat ontstoken is, maar dan zou het toch erg pijn doen?
zo, 11/10/2002 - 12:46 Permalink
de digitale tandarts

Een weekje is nog wel erg vroeg..maak je geen zorgen.
De zwelling blijft normaliter 1 tot 2 weken.
Succes.
zo, 11/10/2002 - 13:15 Permalink
Moon

Wat fijn dat het zo goed met je gaat!Je zag er zo tegenop. Is het je uiteindelijk mee gevallen of is het je tegen gevallen???

De pijn blijf je nog wel even houden! MBij mij werd de pijn pas echt minder, toen de hechtingen eruit waren.Dat drukte bij mij heel erg op mijn tandvlees wat pijn veroorzaakte! T komt allemaal goed!!!

Groetjes Monique
zo, 11/10/2002 - 14:02 Permalink
jootje

Vaart, bedankt voor je reactie. Ik moet meer geduld hebben begrijp ik :wink: Het word elke dag een beetje beter maar tot het helemaal geheelt is blijft het een vervelende plek.

Groetjes, Jootje
ma, 11/11/2002 - 20:25 Permalink
jootje

Hoi Monique,

De ingreep zelf is me ontzettend meegevallen, dat leek me wel het ergste allemaal. Nu vind ik het wachten totdat het weer helemaal geheelt is het vervelendste. 'Savonds wil ik nog wel eens een paracetamol nemen omdat het dan toch nog wel pijnlijk is. Ook de hechtingen voelen vervelend. Ik geloof dat ik ze na 14 dagen er zelf voorzichtig mag uitpulken, ik kan niet wachten :smile:) Blij dat ik de 2e apex van december uitgesteld heb tot januari. Deze kies/tandvlees moet eerst maar eens helemaal goed over zijn voordat ik weer in me laat hakken :razz: Gelukkig viel het me mee, ik had erger verwacht, het is ff vervelend maar als het daar bij blijft vind ik het goed.
Groetjes, Jootje


[ Dit Bericht is bewerkt door: jootje op 2002-11-11 20:31 ]
ma, 11/11/2002 - 20:30 Permalink
jootje

Hoi Moon,
De pijn is helemaal verdwenen, het voel alleen nog wat trekkerig aan en in mijn mond voelt het allemaal nog vrij dik. Ik hoop dat het er allemaal nog bij hoort. Zou me niet verbazen want helen duurt vast nog even. Alles gaat dus goed en voelt bijna als vanouds.

Groetjes Jootje
za, 11/23/2002 - 23:15 Permalink