Allergie

Author:
Renate1983
Posted:
ma, 12/16/2019 - 11:11
Help!

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen!
Ik loop al 3 maanden met een brandende mond en tong en lippen. Brandend en tintelend gevoel.
Dit is begonnen door het dragen van een nachtbeugel ; dit omdat het spalkje achter mijn tanden steeds los ging.
Uiteindelijk bij de dermatoloog beland voor een allergietest: hier kwam uit Amalgaam, palladium, benzoylperoxide, eugenol.
Kortom, aardig wat tandheelkundige dingen.
De nachtbeugel draag ik niet meer, de klachten werden minder, maar absoluut nog niet weg.
Ik heb veel amalgaamvullingen, en nog aan de onderkant een retentiedraadje (waar mogelijk ook wat palladium in zit).

Probleem nu: om vullingen uit te harden is een lijm nodig , in deze lijm zit dus benzoylperoxide waar ik allergisch voor ben. Dus de tandarts weet nu niet hoe de amagaamvullingen te vervangen voor composiet, aangezien die lijm dan gebruikt moet worden.

Heeft iemand ervaring met een uithard-lijm die hypoallergeen is (of in ieder geval waar géén benzoylperoxide in zit).
Of anders een tandcentrum die gespecialiseerd zijn in allergieën en dus kennis hebben van andere materialen dan de reguliere tandarts???
vV

aangezien er vanwege allergie ingegrepen moet worden zou het zo kunnen zijn dat (bij verder goed functionerende en in goede staat zijnde, in een gebit met lage/geen cariesactiviteit) vervanging in aanmerking komt voor behandeling onder de regeling bijzondere tandheelkunde, onder de basisverzekering vallende dus.
Volgens mij moet elke depot wat verbruiksmaterialen levert aan tandartsen kunnen mededelen in welke merken het wel en niet zit. dat kan de tandarts dus denk ik zo bij zijn toeleveranciers navragen. Er zijn composietmerken die vanwege samenstelling gebruikt worden bij allergie patienten. deze is een veelgebruikte: http://www.easierdentalcare.com/producten/saremco-patient
ma, 12/16/2019 - 13:09 Permalink
Renate1983

Als antwoord op door vV

Dank voor je reactie!
Ik ben zoals het nu lijkt gelukkig niet allergisch voor composiet, maar wel voor de acrylhars (als je dit zo noemt) waarmee dit uitgehard/gelijmd wordt. Dat maakt het probleem, voor zover ik de tandarts begrijp....

Volgens hem is er geen uithard spul/lijm
ZONDER benzoylperoxide erin verwerkt.
Maar dat is wat ik nodig heb.
ma, 12/16/2019 - 13:27 Permalink