Al een week kiespijn

Author:
Michelle1588
Posted:
do, 04/14/2022 - 23:24
Wie heeft er voor mij advies.

Ik heb al een week kiespijn in een (gevulde) kies en neem sindsdien elke dag paracetamol. (ik heb geen probleem met warm/ koud en ik kan gewoon er mee kauwen). De pijn werd gister zo erg dat ik vandaag naar de tandarts ben gegaan.

Er is een foto gemaakt maar hier was niks op te zien. Het deed ook geen pijn toen er op de kies werd getikt. Mijn tandarts denkt aan een bijholte ontsteking of iets met een spier. Dit moet vanzelf over gaan. Ik kreeg wel het advies om te gaan stomen.

Ik ben alleen niet verkouden en sinds een paar uur wordt de pijn nog heftiger. Het is bijna niet te doen. Ik ben nu ook rillerig, koud/ warm (geen koorts) en heb nu een ziek gevoel. Ik heb vanavond maar een ibuprofen genomen, wat ik eigenlijk niet mag. Maar de pijn is niet meer uit te houden.

Is dit wel normaal en kan dit erbij horen? Ik maak mij wel zorgen en het weekend komt er ook aan. Had ik niet iets van antibiotica moeten krijgen?
Tandarts_Richa…

AB kuur schrijf ik eigenlijk heeeel weinig voor. In de tandheelkunde is het niet veel nodig. Een AB kuur onderdrukt een ontsteking maar haalt de oorzaak niet weg. Vervelend dat de oorzaak niet gevonden kan worden. Soms heeft hert tijd nodig. Als u zeker weet v welk kies de pijn komt.... ga dan nog een keer terug naar uw tandarts. Minimaal 8 uur voor uw tandartsbezoek geen pijnstiller nemen. Dat bemoeilijkt het vinden v d oorzaak omdat de pijn door een pijnstiller gemaskeerd wordt.
vr, 04/15/2022 - 03:37 Permalink
Michelle1588

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor het snelle antwoord. Dus AB zou ook geen verlichting kunnen geven totdat een ontsteking weer weg gaat?

Ik heb vannacht heel slecht geslapen en voel mij zieker. (Coronatest is negatief) De ibuprofen/ paracetamol heeft helaas geen verlichting gegeven. Zonder pijn medicatie naar de tandarts gaan is wel een goede tip!

Ik maak mij wel zorgen of de ontsteking veroorzaakt dat ik mij ziek en belabberd voel en of dit niet “gevaarlijk” is? Ik heb nog geen koorts dus dat is denk ik een goeie graadmeter?
vr, 04/15/2022 - 08:49 Permalink
Tandarts_Richa…

Het duurt twee a drie dagen alvorens de AB kuur gaat werken. Maar uw ontsteking gaat niet weg als de oorzaak niet weggenomen wordt, het wordt alleen tijdelijk onderdrukt. Beter is gelijk de oorzaak onder handen nemen. Dan heeft u geen AB kuur nodig. Er wordt al te veel AB kuren voorgeschreven.
vr, 04/15/2022 - 11:02 Permalink