Afgebroken kies

Author:
Savate007
Posted:
wo, 10/02/2013 - 20:12
Hallo iedereen, ik heb een klein vraagje.
Enige tijd geleden is mijn achterste kies (onderaan rechts) afgebroken.
Nu deze begint mij wat parten te spelen (pijn) en ik ga deze binnenkort laten trekken.

Nu heb ik gehoord dat wanneer je een kies laat trekken je eigenlijk 'verplicht' een valse moet laten zetten omdat je anders riskeert je bovenste kies te verliezen omdat deze nergens meer op kan steunen? (zwaartekracht?!)

Kan iemand mij bevestigen of dit klopt? Want in principe hoef ik geen nieuwe daar je er visueel geen last van hebt, en het toch een aardige duit kost.

Alvast bedankt!
zel'dovich

In het algemeen kun je stellen dat een volledig gebit het beste is. Het kan inderdaad voorkomen dat de tegenoverliggende kies, na een periode van jaren, wat langer wordt en dan op den duur klachten gaat veroorzaken. Soms moet die er dan ook uit, maar ja, een functie had ie toch al niet want de kies tegenover was er ook niet. Overleg dit eens met de eigen tandarts, ik denk dat de kans groot is dat ie zegt dat het niet erg is dat het gat er blijft zitten. Opvullen zou trOuwens al snel een implantaat moeten zijn want een zwevende brug is niu niet de meest sterke constructie. Dan kun je zo 1500-2000 euro aftikken! Een implantaat helemaal achter in de mond wordt niet zo vaak gedaan volgens mij
wo, 10/02/2013 - 20:53 Permalink
vV

een lastige vraag om te beantwoorden zonder wat nadere gegevens en foto's, maar over het algemeen kan je met een verkorte tandboog prima verder.
Is een principe wat best vaak toegepast wordt, ook om bv meer aandacht te kunnen geven aan de kiezen en tanden verder naar voren, als financiën een issue is. dan kan je het geld beter benutten op plaatsen waar het belangrijker is.
do, 10/03/2013 - 08:25 Permalink