abses

Author:
katy
Posted:
di, 09/12/2006 - 17:23
Hoi,

afgelopen donderdag zijn mijn rechter boven en onder verstandkies getrokken :-?
Ik had gelijk een dik en opgezwollen gezicht wat na zaterdag eindelijk wat verminderde.
Zondagochtend was het weer helemaal dik en keihard het leek wel of er een steen in mijn wang zat, omdat het weekend was ben ik doorgestuurd naar een tandarts die dienst had en die niet veel kon doen dan peneciline en sterke pijstillers meegeven.
Maandagochtend ben ik terug gegaan naar de kaakchirurg en zat er een abses in mijn wang, die heeft die open gesneden, leeg gezogen en gespoeld, een een kleine drain geplaats voor het eventuele vuil wat er nog kan uitkomen.
Vandaag is de zwelling nog steeds hetzelfde, het voelt nog steeds of er een harde steen in mijn wang zit...

Mijn vraag is: Is dit normaal? ik had gedacht nu dat die abses open gesneden en schoon gespoeld was dat de druk er wel af zou zijn.
Ik slik ook veel pijnstillers, die ik heb gekregen mag ik er 3 per dag maar ik slik er 5 omdat het anders niet is uit te houden.

Alvast bedankt :smt001
Geke

Het kan dat het nog wat stugger aanvoelt, het abces zat in de wang, waar de weefsels rondom misschien ook even wat stugger geworden zijn. Wel voelt het vaak als een verlichting als de pus eruit is, dus dan is wel de druk er een beetje af. Maar ik kan me wel voorstellen als het een groot abces was en er een drain geplaatst is, dat dit nog erg pijnlijk kan zijn, het is natuurlijk best wel een grote wond. Ik weet niet wat voor pijnstillers je slikt, als dat ibuprofen is, kun je je het beste aan de maximale dosering houden en op het moment dat dat niet voldoende is, kun je er een maximale dosering paracetamol bij gebruiken. Dan kun je dat het beste precies tussen de ibuprofen door doen, en dan beginnen met 2 paracetamols en dan iedere 4 uur eentje. Omdat ze allebei door een ander orgaan worden afgebroken mag je deze naast elkaar gebruiken.

Ik hoop dat het harde gevoel en de pijn snel verdwijnt, laat nog maar even weten hoe het allemaal is afgelopen.

:smt006 Geke
do, 09/14/2006 - 11:34 Permalink