Abces na WKB

Author:
sharv
Posted:
wo, 06/08/2022 - 23:09
Hi! Vanwege enorme angst voor de tandarts ben ik al jaren niet geweest. Aangezien ik na een corona infectie ontzettend last kreeg van een kies ontsteking, ben ik gisteravond toch naar de spoedtandarts gegaan. Deze heeft een wkb uitgevoerd. Aan de kies zelf wat napijn, zeker bij kauwen maar dat was te verwachten. Echter heb ik ook een enorm abces op mn tandvlees gekregen én een klein fisteltje. Maar het abces doet veel pijn en zorgt ook voor een dikke, soort stijve wang. Is dit normaal na een wkb en gaat dit vanzelf weg als mn lijf de ontsteking opruimt? Of is het gevaarlijk om hier te lang mee rond te lopen?

Ik heb namelijk nog geen vaste tandarts vanwege die angst :(
Tandarts_Richa…

Is de WKB afgemaakt of alleen gestart. Meestal doet een spoedtandarts alleen een start en moet de WKB nog afgemaakt worden bij de eigen tandarts. Pas na de definitieve wKB zal de ontsteking na een week over moeten zijn. Een zwelling kan een reactie zijn. Maar als er een fistel is dan kan de ontwikkelde pus via de fistel kunnen ontsnappen. Gauw een tandarts vinden....de eerste stap heeft u gelukkig al gezet. Zet door. Bij twijfel altijd laten beoordelen. Van hier kan ik het niet beoordelen. En bang hoef je tegenwoordig voor de tandarts niet meer bang te zijn. Een verdoving zorgt dat u geen pijn voelt.
do, 06/09/2022 - 18:09 Permalink
sharv

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor je reactie! Had vanmiddag toch even de spoedtandarts gebeld en kon om 1930 langskomen in het ziekenhuis. Abces is helemaal schoongemaakt, mijn god wat een pijn deed dat!! Heb hele yogaposities aangenomen op die stoel :-) nu weer thuis met een antibioticakuur, hopelijk gaat ie snel weg dan :)
do, 06/09/2022 - 21:05 Permalink