Abces

Author:
lotus321
Posted:
di, 04/20/2010 - 07:29
hoi hoi,

ik zal maar even bij het begin beginnen, vorig december kreeg ik een abces op mijn tandvlees rechtsboven bij mijn kiezen.
omdat ik zelf niet in staat ben om zelf naar de tandarts te gaan (of naar buiten) ben ik afhankelijk van 1 persoon die mij rondbrengt. deze kon mij op dat moment niet bij de tandarts brengen. dus werd het abces groter en groter. tot deze uit zichzelf is geknapt. alle pus eruit en ik voelde me gelijk opgelucht en veeel beter.

voor 3 maanden leek alles perfect te gaan , geen tandpijn of tandvleespijn. en het abces ''wondje'' was zo goed als verdwenen. tot 2 weken terug, sindsdien komt er (uit het voorig wondje) heel lichtjes een soort van vloeistof uit(wel licht pus achtig). mischien een speldekopje groot per dag. de tand waar het abces boven zit ziet er goed uit. en bij mijn vorige controle was er daar geen gaatje te zien. natuurlijk ben ik nu super bang dat het zover komt dat de tandarts mijn tand zal trekken. dat wil ik ECHT NIET :smt010 ! de persoon die mij vervoerd kan mij pas eind volgende maand naar de tandarts brengen. ik vraag me af, staat het al vast dat de tand getrokken zal worden omdat het al zo lang bezig is? of is er ng hoop? en wat kan ik ondertussen doen?

alvast heel erg bedankt
lotus321

dank je wel voor de snelle reactie , ik ben blij om te horen dat het mischien nog niet te laat is. maar wat kan ik in de tussentijd doen? ik flos 2x per dag en poets natuurlijk ook grondig. daarna spoel ik nu wel een beetje als een bezetene omdat ik zo hoop de bacterien weg te spoelen. maar wat kan ik nu nog voor een kleine maand doen, om te zorgen dat de ontsteking niet groter word? ik had net ergens gelezen om zout op de wond te doen, helpt dit?
di, 04/20/2010 - 12:50 Permalink
TalChan

Betreft het abces is er vanzelf gebeurd wat de tandarts anders zou doen, namelijk het abces 'openen'. Alleen is de oorzaak van het abces nog niet weg. Waarschijnlijk is inderdaad dat er iets met de zenuw is. Daar kan je zelf niet veel aan doen. Maar hoe schoner je mond hoe beter. Het is nooit weg om goed te poetsen en tussen de tanden schoon te maken. In plaats van flossen zou je ook eens tandenstokers kunnen gebruiken (of nog beter ragers), die voorkomen/genezen ontstekingen aan de rand van het tandvlees beter dan floss. Dit heeft alleen geen invloed op de ontsteking die jij waarschijnlijk hebt. Maar nogmaals: onderhoud je mondhygiëne. Of het spoelen helpt weet ik niet, volgens mij is dat niet wetenschappelijk onderzocht. Maar zolang je niet met iets zuurs of met suiker spoelt kan het ook geen kwaad.

Succes :)
do, 04/22/2010 - 20:52 Permalink
lotus321

dank je wel voor je reactie , gisteren was de pijn niet meer uit te houden :smt010 . en boven al dat kreeg ik ook nog eens hevige pijnsteken in een kies aan de linkerkant. ik wist geen raad met mezelf dus heeft mijn vriend de tandarts gebeld en vervoer geregeld. ik mag deze middag gaan. natuurlijk ben ik wel een beetje bang. aangezien ik heb gehoord dat een tand me een abces niet verdoofd kan worden :( . maar ik zal dit even goed met de tandarts bespreken. ik heb geen zin om plots een heftige pijnreactie te geven en het moeilijk te maken voor die man terwijl hij bezig is met een wortelkanaalbehandeling. hopelijk kan hij wel wat voor me doen vandaag, want meer pijn kan ik nu even niet verdragen. gelukkig geld dit voor alle tandartsbezoeken, het kan niet meer pijn doen dan dat je nu al hebt! dus zal het wel goedkomen.
vr, 04/23/2010 - 08:36 Permalink
lotus321

nou , net terug van de tandarts. en tot mijn verbazing een volledig pijnloze wortelkanaalbehandeling gehad :o ! het enige wat vervelend was tijdens de behandeling was de geur die vrijkwam toen ze door de kies boorden BAH BAH ! mijn god! ik schaamde me dood :oops: :oops: :oops: ik ben echt een grote angsthaas wat tandartsen betreft maar als iemand dit leest die hetzelfde meemaakte als ik, gewoon doen! het is pijnloos en de druk is weg. had ik maar eerder kunnen gaan.

ik ben zo blij dat dit probleem opgelost is :D :D :D lang leve de vriendelijke tandarts !
vr, 04/23/2010 - 19:26 Permalink
kok1975

Ik heb afgelopen maandag 19 april 2010 een abces in de binnenkant van mijn wang weg laten halen en een kies laten trekken. Heb nu nog steeds last van dikke en zeer pijnlijke wang ondanks de medicijnen die ik voorgeschreven heb gekregen. Is dit normaal of is het verstandig om de desbetreffende arts te raaplegen?
vr, 04/23/2010 - 20:26 Permalink
Henriette19

Als antwoord op door Lieneke

Heb zelf zeer goede ervaring met een abces zonder ab kuur gewoon met laser bij licht.dentist in Amersfoort, ik ben tegen slikken van medicijnen en ze hebben me prima geholpen
zo, 03/20/2022 - 08:39 Permalink
Tandarts_Richa…

Lijkt wel een reclame campagne v Licht .Dentist om te reageren op alle oude posts. Is er minder werk om zo meer zielen te winnen. Laser heeft goede eigenschappen maar is alleen een hulpmiddel indien goed gebruikt door de behandelaar. Wil niet zeggen dat andere behandel manieren minder zijn.. Neen gelukkig vaak beter.
zo, 03/20/2022 - 18:48 Permalink