Abces?

Author:
Sjagga
Posted:
zo, 04/09/2006 - 17:41
Om een lang verhaal kort te maken - na veel ongein betreffende een wortelpuntontsteking zit ik nu met een een flinke bult op de plaats van de onsteking en een antibiotica kuur.

Gister is geprobeerd onstekingsvocht te draineren, maar dat lukte niet (omdat het te diffuus was, de antibiotica zou het wel opruimen). De snee daarvan loopt precies langs de rand van de bult.

De bult zelf doet geen pijn, ook niet als ik er aan kom, wel voel ik dat er redelijke druk op staat. Hij zit voornamelijk in de weg.

Nu is mijn vraag of dit inderdaad een abces is, gezien er gisteren niets uit wilde komen, en of dit met antibiotica vanzelf verdwijnt.

Alvast bedankt.
Leen

Ik zou ook wel willen weten of een abces met antibiotica verdwijnt, aangezien ik hier al vanalles gelezen heb over een fistel (is dat hetzelfde als een abces??) en dat er dan een wkb moet uitgevoerd worden!
Zie mijn topic van deze morgen, waar ik schrijf dat er een pijnlijke bult staat naast de tand die naast het gat staat waar vorige donderdag een kies is getrokken. Ik neem al van vorige donderdag antibiotica om te vermijden dat de wonde zou ontsteken, met de wonde is volgens mij alles prima, ik heb meer pijn van die bult dan van de wonde.
En die bult, weet niet hoe ik het moet omschrijven, maar die staat echt achter mijn laatste tand linksboven, die tand is 15 jaar geleden gevuld geweest, maar het is daarachter, waar ooit mijn wijsheidskies heeft gestaan en die ook 15 jaar geleden verwijderd werd, dat het dik staat en pijnlijk aanvoelt als ik erop duw met mijn tong.
Nu vraag ik me af, moet ik naar de tandarts, aangezien ik antibiotica neem??
zo, 04/09/2006 - 18:25 Permalink