Aanhoudende pijn reeds 1 maand na trekken kies

Author:
Neven
Posted:
zo, 01/15/2023 - 23:08
Mijn mama heeft een maand terug een ontstoken kies in haar bovenkaak laten trekken.
We zijn nu een maand verder en ze heeft nog steeds aanhoudende pijn.
Inmiddels werd een dikke week na het trekken alveolitis vastgesteld. Hierdoor was er een antibioticakuur met Amoxicilline opgestart en werd de wonde dagelijks door de tandarts zuiver gemaakt. Ze mag als pijnstilling echter enkel paracetamol nemen omdat ze ook hartpatiënt is. De pijn komt echter gewoon door de paracetamol uit.

Als gevolg van de antibioticakuur heeft ze nu ook heel veel maagpijn die nu ook al een dikke week hardnekkig blijft voortduren ondanks maagbeschermers. Bijgevolg heeft ze nu zowel ondraaglijke pijn in haar kaak als in haar maag.

Bij een tweede bezoek nu twee weken geleden aan de kaakchirurg werd er opnieuw een insnede gemaakt om een wiekje te plaatsen, zogezegd tegen de pijn, waarvan wordt vermoed dat het door de alveolistis komt. Dit helpt echter totaal niet. Een halve week geleden is het wiekje er dan uitgehaald om nu opnieuw met een wonde te zitten die nu nog maar eens opnieuw moet genezen...
Echter de pijn in haar kaak die volgens haar in de wonde gesitueerd wordt blijft haar kwellen.
Ze slaapt al meer als een maand niet...

Ook in het ziekenhuis weten ze geen raad. Intraveneuze pijnstilling helpt totaal niet tegen de pijn in haar kaak. En bijkomend is het nu afwachten wanneer de nieuwe maagmedicatie Omeprazol zal aanslaan.

De huisarts is ten einde raad, net als wij.
Als iemand tips heeft, ze zijn meer dan welkom.
Lijkt dit op een zenuwpijn? Zou de tandarts met trekken een zenuw geraakt hebben?
Of is het een genezingspijn? En zijn er nog mensen die hier zolang last van hebben?
Of is het normaal dat alveolitis na meer dan twee weken nog steeds zoveel pijn geeft?
Tandarts_Richa…

Alveolitis kan zeker langer dan twee weken de tijd nemen om te genezen ...heel vervelend...heel pijnlijk. Het heeft tijd nodig als bot bloot ligt om eroverheen een laag te vormen. Was hier ook sprake v e "Dry Socket". geen bloedstolsel gevormd, of weg gespoeld. Is hier sprake v Osteomyilitis tgv v e bacterie infectie. Maar hoe is de rest v h gebit ....is er niet meer aan de hand. Normaliter schrijf ik ik geen maagbeschermer voor bij een AB kuur. Dit is vaak specifiek, persoonlijk dus ervaringen v anderen is leuk maar kan ook verstorend werken. Geef het de tijd en vertrouw de specialisten. https://www.tandarts.nl/forum/tandheelkunde/problemen-met-tanden-en-kie… https://www.ntvt.nl/sites/ntvt/uploads/historisch_archief_artikelen/196… Te veel factoren om zonder zelf te beoordelen iets zinnigs te zeggen.
ma, 01/16/2023 - 11:00 Permalink