Aanhoudende pijn na vullen

Author:
annemie177
Posted:
di, 02/27/2007 - 13:59
ik heb 3 weken geleden een gaatje laten opvullen omdat ik er enorm last van had
maar in plaats van dat het nu beter moet gaan met de pijn is die pijn er nog steeds ik word er echt gek van
xJasmijn

ik heb 3 weken geleden een gaatje laten opvullen omdat ik er enorm last van had
maar in plaats van dat het nu beter moet gaan met de pijn is die pijn er nog steeds ik word er echt gek van


Bedoel je dat het dan heel koud aanvoelt als er eten of drinken tegenaan komt? Hier heb ik namelijk ook last van al een half jaar ofzo :-?
di, 03/27/2007 - 22:28 Permalink
silly1

Ook ik heb enorme last nadat ik vrijdag al mijn kiezen linksboven heb laten boren.

De gaatjes, die eerst klein leken, bleken toch groter te zijn. Er zijn witte vullingen ingedaan.

Nu heb ik dus enorme pijn aan 1 kies. Ik kan niet meer eten aan de linkerkant, er staat een soort van stroom op die tand.
Warm en koud kan ik ook niet verdragen. Ik had nergens last van, en nu heb ik dus tandpijn. Ik baal er enorm van.

Ik ben bang dat de tandarts tever heeft doorgeboord, en mijn zenuw geraakt heeft.

Maandag heb ik gebeld en gevraagd wat het kon zijn. Assistente zei dat tandarts toch wel diep had moeten boren, en dat het geirriteerd kon zijn. Maar dat ook de vulling te hoog kon zitten en dan deze klachten kon geven. Ze raadde me aan om het nog even aan te zien. Maar inmiddels kan ik niet meer normaal eten, dus ik ben gisteren terug gegaan.

Mijn vullingen zijn afgeslepen, en ik dacht dat het wat beter aanvoelde. Al deed het bij die kies wel enorm pijn (weer die stroompijn) Ik moest het maar weer even aankijken en anders weer terugkomen.

Helaas is het niks verbeterd, ik kan nog steeds niet eten. De pijn is hetzelfde gebleven. Wat kan het zijn? Gaat dit nog vanzelf over? Of moet ik weer terug naar de tandarts?
wo, 03/28/2007 - 20:58 Permalink
Mignon

Beste Anemie,

het komt vaker voor dat een nieuwe composietvulling napijn veroorzaakt.
Twee van de meest waarschijnlijke redenen hiervoor zijn reeds genoemd, nl het diep boren dat trauma aan het tandbeen veroorzaakt en het eventueel te hoog zijn van de vulling wat overbelastingspijn tot gevolg heeft. Daarnaast is van composiet bekend dat het materiaal mn bij grote vullingen krimpspanning kan geven. Deze spanning veroorzaakt een vloeistofstroom in de tandbeenkanaaltjes en prikkelt daarmee de zenuw. Om de zenuw te beschermen zal zich een extra laagje tandbeen afzetten. Daardoor zal de pijn op den duur ook afnemen. Dit proces kan echter wel enkele weken duren. Zorg er in ieder geval voor dat de vulling niet te hoog is en informeer nogmaals bij je tandarts als de pijn aan blijft houden.

Succes ermee.

gr, Mignon
do, 03/29/2007 - 20:40 Permalink
Sjoerd2

Beste Mignon,

Hartelijk dank voor je antwoorden. Ik heb ook napijn (1 week nu), en maakte me al ongerust. Maar door jouw antwoorden krijg ik weer wat rust, en dat helpt om de pijn te verdragen. Fijn dat je je zo inzet voor dit forum.

Nog een vraagje: na hoeveel weken pijn is het raadzaam de tandarts te raadplegen? Oftewel, wat is normaal?

Groetjes,

Sjoerd.
ma, 05/14/2007 - 18:05 Permalink
Rien

Hoi,

Ik ben nu bijna 4 weken verder en de pijn is bijna weg...heeft best wel een tijd geduurd (is misschien relatief) en heeft na de 1ste week ook best wel zeer gedaan...naar mijn gevoel had ik dit nooit eerder met Almangaam vullingen en wel met deze composiet, maar dit is wellicht geen objectief beeld..
ma, 05/14/2007 - 22:29 Permalink
Mignon

Ik zou inderdaad een maand aanhouden. Vertrouw je het in de tussentijd niet, klop dan gerust nog een keertje aan bij je tandarts.

Sterkte!

Mignon
di, 05/15/2007 - 12:49 Permalink
Sjoerd2

Het is nu twaalf dagen geleden dat mijn kies gevuld is, en tien dagen geleden kwam de pijn opzetten. Met pijnstillers is de pijn goed tegen te gaan, maar echt dol ben ik niet op die chemische middelen, dus ik gebruik ze zo min mogelijk.

Inmiddels word ik een beetje moe van die terugkerende kiespijn. Het lijkt wel of die helemaal niets minder wordt! :(
za, 05/19/2007 - 17:16 Permalink
Rien

Ik ben nu ruim 4 weken verder en tot de 3e week best wel last gehad ineens is het daar in de 4e week langzaam afgezwakt..vol houden..
Naar mijn idee kreeg ik op een gegeven moment pijn in mijn keel na het slikken van de paracetamols...

Rien
za, 05/19/2007 - 18:58 Permalink
Rien

inderdaad...de pijn is nu zo goed als weg maar ik moet zeggen week 2 en 3 waren geen pretje....van alle pijnen die ik ooit heb ervaren (vast niet zo heel veel) was dit de heftigste....Zeurende pijn, echt om dwaas van te worden en op een gegeven moment pijn in mijn keel en achter mijn linker oog en in m'n linker oor waar ik eind week 2 met de telefoon in mijn handen heb gestaan om de tandarts te bellen en te smeken alle meuk uit die kies te halen...
Nooit eerder heb ik zoiets ervaren.
Verstandskiezen eruit..vervelend maar te doen...kiezen vullen...ik had al 2 diepe die met almangaan zijn gevuld betekende ook niet zoveel als deze 2 vullingen.
Verder heb ik ook niet eerder zenuwpijn gehad maar als dit in alle lichaamsdelen kan voorkomen dan kan ik nu best begrijpen dat mensen met veel problemen echt zwaar depri zijn.
In ieder geval ben ik extra goed gaan poetsen en daar extra bij ben gaan flossen en met suiker geminderd...zo'n indruk heeft dit achter gelaten.

succes.
zo, 05/20/2007 - 15:05 Permalink
Sjoerd2

Hoi Rien,

Ik ben nieuwsgierig: hoe is het nu met de pijn? Is het helemaal overgegaan, of voel je nog steeds wat?

Bij mij is het nog geen haar beter. Nog steeds dezelfde noodzaak voor pijnstillers: 's nachts een ibuprofen, want paracetamol werkt maar een paar uur. En overdag probeer ik zo min mogelijk te slikken, maar soms vergis ik me wel eens: ik denk dan dat het wel meevalt, maar een paar minuten later is het alsof iemand een metalen pin in mijn kaak heeft gestoken. Dan is het wachten op de werking van de paracetamol die ik dan gauw neem.
vr, 05/25/2007 - 15:36 Permalink
Rien

Hoi, sorry voor de late reactie..

Tussentijds ben ik 1 week praktisch pijnvrij geweest nu de laatste 2 dagen komt er toch weer een zeurende pijn terug..
Het valt mij op dat wanneer ik het continu blijf koelen de pijn helemaal weg is.
Warmte en kou maken niet eens zoveel uit als het op eten aankomt maar zoete dingen en gekruide zaken kunnen wel scheuten maken..

Mocht dit blijven of erger worden dan zal WKB een optie zijn..heftig is de pijn niet meer hoewel ik bij een "af en toe" scheut wel weer gelijk bang wordt.
Indien het weer zo heftig wordt als de 2e en 3e week dan vraag ik echt om een WKB zelfs een bangerd als ik zal blij zijn om te gaan liggen.
wo, 05/30/2007 - 13:03 Permalink
Sjoerd2

Hoi Rien,

Ik heb inmiddels weer een afspraak met de tandarts gemaakt. Ik ga er maandag heen. Want ik heb niet de indruk dat het minder wordt, hoewel het wel lijkt alsof de pijnstillers steeds langer werken. Is de pijn dan toch afgezwakt? In elk geval kan het geen kwaad als hij er eens naar kijkt.

Dat kruidig en zoet eten pijn veroorzaakt heb ik nog niet gemerkt. Ik zal er eens op letten.

Wat een gedoe hè. Als alles gewoon functioneert in je lichaam sta je er niet bij stil hoe heerlijk dat eigenlijk is. Je vindt alles maar normaal. Terwijl het goed beschouwd een wonder is.

Succes met het verdere verloop, en ik hoor wel hoe het met je is.
wo, 05/30/2007 - 14:18 Permalink
Rien

Zeker een gedoe...nu zie je pas dat als je gezond bent en goed in je vel zit dat dat onbetaalbaar is, maar omdat het voor de meeste van ons vanzelfsprekend is, je dit pas opmerkt wanneer het fout gaat..

Ik ga morgen ook even overleggen met de tandarts en indien akkoord ga ik naar een tandarts die gespecialiseerd in WKB is. Ik heb mezelf er al op voorbereidt dat het zo'n ingreep zal worden...

Sterkte toegewenst, voor mij is het nog te doen zolang ik het koel met koud water is het ok en heb ik niet eens pijnstiling nodig..

Rien
wo, 05/30/2007 - 16:56 Permalink
Rien

Morgen toch maar een afspraak maken bij de "ordontoloog" zal ik wel verkeerd hebben gezegd..deze man is gespecialiseerd in zenuw behandelingen.
do, 05/31/2007 - 12:30 Permalink
Sjoerd2

Nou, het is maandagochtend. Maar ik heb de afspraak bij de tandarts afgezegd. Want gisteren is de napijn verdwenen. Zaterdagavond heb ik mijn laatste ibuprofen genomen, en gisteren wachtte ik tot de pijn weer ondragelijk zou worden en ik een paracetamol zou moeten nemen. Maar dat moment kwam niet. :D

Gisteravond voelde ik nog vaag wat, maar ik had geen pijnstiller nodig om te gaan slapen, en vanochtend merkte ik niets meer. Het had dus weinig zin om naar de tandarts te gaan, en dat vond de assistente ook toen ik afbelde.

Al met al heeft de napijn bijna vier weken geduurd en ik heb heel wat tabletjes naar binnen gewerkt!

Ik hoop dat de pijn niet na een weekje terugkomt, zoals bij jou, Rien. Hoe is het er trouwens mee?
ma, 06/04/2007 - 08:57 Permalink
Maatje

Grappig, hier hetzelfde verhaal. Had al een afspraak met de tandarts gemaakt maar sinds gisteren ineens nergens last meer van! Geweldig is dat zeg. Inderdaad, na ruim vier weken is de napijn dan toch eindelijk verdwenen.

Nu maar hopen dat de pijn niet terugkeert. :roll:

Ik spoel overigens sinds kort met Elmex Sensitive met aminfluoride en heb het idee dat dat ook wel zn steentje heeft bijgedragen....
Wat is het toch fijn als je gebit gewoon meewerkt hè? :wink:
ma, 06/04/2007 - 10:06 Permalink
Sjoerd2

Hoi Maatje,

Gefelicteerd!

Het is heerlijk om van de pijn verlost te zijn. Pijnstillers werken wel goed, maar dan heb je steeds de dreiging dat de pijn weer terugkomt, en ook het akelige gevoel dat je je lichaam met chemische rommel vergiftigt.

Ik heb wel gedacht: het zou goed zijn als de tandarts na een diepe vulling een foldertje meegeeft met info over napijn, wanneer het serieus is, wat je er aan kunt doen en hoe lang het duurt. Het is dat je zo'n forum als dit hebt, maar als je geen internet hebt, of je vindt dit forum niet, dan zit je maar met allerlei vragen en angsten.

Sjoerd.
ma, 06/04/2007 - 10:20 Permalink
Maatje

Hoi Sjoerd,

Nou, zeg dat wel hè! Ik heb echt vier weken lang aan niets anders kunnen denken dan aan die ellendige pijn, jasses. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. :x

Verschillende malen de tandarts gebeld, vragen hier gepost. Constant onder de pijnstillers inderdaad. Mijn tandarts waarschuwt normaal ook wel voor eventuele napijn en heb er gelukkig nog nooit last van gehad, tot dit keer dan en juist nu had hij niets gezegd.

Enne...zo'n folder is helemaal geen slecht idee!

Hopelijk blijven we pijnvrij nu.

Groetjes, Maatje.
ma, 06/04/2007 - 11:14 Permalink
Rien

Hier eveneens...pijn is nu helemaal weg...12 juni heb ik een afspraak bij de "endontoloog" (wederom vast niet goed geschreven) ik twijfel om deze door te laten gaan...
Ik hou me hart vast als er meerdere vullingen van amalgaan vervangen moeten worden

Rien
vr, 06/08/2007 - 15:13 Permalink
sam25

Hoi!!

Fijn dat bij jullie de pijn helemaal is weggegaan! Bij mij werd de pijn helaas alleen maar heviger. Eind december een gaatje geboord, en halverwege maart toch maar een WKB. Waarschijnlijk was de zenuw geïrriteerd tgv het boren. Heb erg tegen de behandeling opgezien, maar ben erg blij dat ik het gedaan heb! Had direct geen pijn meer (wat lichte napijn, maar dat was echt 3000 x minder dan de kiespijn die ik daarvoor dus had...) Eindelijk weer lekker slapen, zonder wakker te worden van de kiespijn....en eindelijk weer normaal eten en drinken zonder die rotpijn (of de angst voor de pijn). Iemand anders schreef het ook al: pas op hte moment dat je 'iets' hebt, merk je pas hoe normaal je het vindt om nooit klachten te hebben! Ik kan er nu (3 maanden later!) nog steeds van genieten om geen kiespijn te hebben......

Allemaal veel succes! Groetjes Sam!
ma, 06/11/2007 - 12:23 Permalink
Sjoerd2

Hoi Sam, jij hebt lang met pijn rondgelopen! Dan mag ik niet klagen: maar vier weken. En het is echt helemaal over. Alleen beet ik vorige week op mijn wang. Het kraakte helemaal! En het doet nog een beetje pijn. Zo is er altijd wat. :lol:

Rien, ik wens je veel sterkte morgen bij de endontoloog (betekent dat: iemand die gespecialiseerd is in het inwendige van tanden?). Laat weten hoe het afgelopen is.
ma, 06/11/2007 - 13:27 Permalink
Rien

Hoi,

Ben Gisteren geweest en de man boorde mij kies open...na het openen proefde ik pus en de man constateerde dat er 2 zenuwen door mijn kies lipen waarvan er 1 compleet dood was gegaan en de ander voor de helft...
Vrijwel gelijk heeft hij de dode zenuw uitgevijld en schoongespoeld.
De andere zenuw deed bij het aanraken venijnig pijn als in schrik reactie. Het was iets te pijnlijk anders denk ik wel dat hij het karweitje gelijk had afgemaakt. Tijdens deze behandeling was ik niet verdoofd.

2 juli maakt de man het af door onder verdoving de andere zenuw weg te halen en de kies van binnen netjes schoon te spoelen.
Ik ben zo blij dat ik deze afspraak heb gemaakt...ondanks dat ik bang ben, ben ik echt netjes gerust gesteld en heeft hij duidelijk uitgelegd wat de procedure is.

Rien
wo, 06/13/2007 - 08:44 Permalink
Maatje

Jeetje Rien, begrijp ik nu dat je helemaal geen last meer had van die kies en de zenuw toch ontstoken bleek te zijn? Afstervende zenuw dus?
Vraag me namelijk meteen af of de zenuw van mijn kies dan wel hersteld is en ook niet afgestorven dan inmiddels. :roll:

Bij dat laatste moet er een wkb achteraan omdat je anders op den duur een ontstoken wortel gaat krijgen, aaaargh.

Ik heb sinds vorige week geen last meer, kan gewoon eten, koud doet nog ietswat pijn (waardoor ik denk dat de kies dan toch nog "leeft") alleen 's nachts word ik wel eens wakker door een pijnscheut door de kies. Ik heb het idee dat ik in mijn slaap lig te klemmen.....

Succes 2 juli en hopelijk heb je geen pijn dan.

Groetjes.

p.s Sjoerd, ik had ook op mn wang gebeten, gevolg -> een dikke bult in mn wang waardoor ik steeds met die kies moest opletten...zo is het altijd wat inderdaad!
wo, 06/13/2007 - 11:03 Permalink
Rien

De art heeft laten zien op gemaakte foto's dat er van boven naar beneden 2 zenuwen lopen. de ene zenuw was compleet dood...dit werd bevestigd door het feit dat na het openboren ik gelijk een pus smaak in mijn mond kreeg.
De 2 zenuw is dus nog gedeeltelijk levend en bij het aanraken met het schoonmaakvijltje gaf dat en hele heftige reactie (bijzonder pijnlijk) traantje begon te komen maar de arts legde mij uit dat hij even keek hoe diep het zat. Hierna heeft hij enigzins de dode zenuw uitgevijld...klinkt eng maar echt niet gevoeld omdat hij dood was.
Die kie is gevuld op 17 april en na de eerste week begon de ellende..kloppen, scheuten, zagen kortom ellende met de nodige medicinale versnaperingen uitgezongen totdat het ca. 4 weken later wegebte...het gevoel verdween gewoon maar er bleef nog wel een vaag gevoel over. Ik kan het niet helemaal verklaren...de laatste dagen had ik zelfs helemaal geen last meer en dacht er zelfs aan de afspraak af te zeggen...gelukkig niet gedaan !

Ik ga gewoon lekker 2 juli terug en na verdoving mag hij zijn gang gaan..de kies wordt na het verwijderen van de zenuw ook schoongespoeld en heb ik geen pus zooi meer..ik be een bangerik maar dit moet gewoon gedaan worden.

Rien
Voor de mensen die nu denken van de pijn af te zijn maar er toch niet gerust op te zijn zou ik zeggen...gewoon opnieuw voorleggen aan je tandarts als het moet gebeuren dan moet het maar !
wo, 06/13/2007 - 16:02 Permalink
Maatje

Helaas...de vreugde was van korte duur.
Tijdens mijn vakantie afgelopen week, brak er, door een watermeloen-pitje, een heel stuk van de desbetreffende kies af.
Volgens mij is mijn tandvlees daardoor nu ook ontstoken.
Heb niet echt pijn maar die ellendige kies is nu behoorlijk scherp en ik durf er natuurlijk wéér niet meer mee te eten.
Ben net terug van vakantie en ga nu eerst de tandarts maar weer eens bellen, aaaaargh!! :(
ma, 06/18/2007 - 10:09 Permalink
Maatje

Dankjewel Rien. :)

Ik mag morgenmiddag half één al komen, bibberr. Ik ben zo'n mietje hè.

Nu maar even goed spoelen met bocasan steeds en hopelijk kan de kies nog worden opgebouwd. Ben bang dat alles ontstoken is....nou dan mag hij er wat mij betrefd uit, ik mis een halve kies nu lijkt het. :cry:

Wordt vervolgd......

Jij in afwachting van 2 juli nog steeds pijnvrij nu?
ma, 06/18/2007 - 15:31 Permalink
Maatje

:D Nou, dat viel alles mee zeg! :D
Ben helemaal opgelucht en blij dat ik meteen die afspraak heb gemaakt.
De tandarts heeft de kies een beetje uitgeboord en er vervolgens een nieuw stuk aangemetseld. Was zo gebeurd, ik stond in een paar minuten weer naast de stoel.
Het was gewoon een stuk kies en niet de vulling die was afgebroken aan de achterkant en het was dus een kleiner stuk als dat ik dacht te voelen.
Het voelt nu iig weer heerlijk glad en normaal aan. :D

Gelukkig heb jij ook nog steeds geen pijn, ik duim voor 2 juli voor je en in de tussentijd rustig afwachten maar inderdaad.

Rondom het afgebroken stuk was het trouwens inderdaad een beetje onstoken en gevoelig maar dat kwam doordat het tandbeen helemaal bloot lag zei de tandarts. Dat zou nu ook weer moeten goedkomen dus.

Succes 2 juli en laat af en toe wat weten hè. Groetjes, Maatje.
di, 06/19/2007 - 14:25 Permalink
Maatje

:smt121 Dankjewel Sjoerd.
Jij nog steeds van alle ellende verlost?
Hopelijk ook geen gebijt op je wang meer, manman wat doet dat ook een pijn hè?
Groetjes, Maatje.
di, 06/19/2007 - 16:19 Permalink
Sjoerd2

Ja hoor, mijn napijn is echt helemaal weg. Alles voelt weer als normaal aan. En dat betekent dus dat ik niets voel.
Wat is dat toch wonderbaarlijk, zoals je lichaam werkt: als alles goed gaat voel je niets, en pijn komt pas als er iets fout loopt.

Op mijn wang heb ik niet meer gebeten. Maar voordat het helemaal over was, was ik weer tien dagen verder!

Geniet er maar van!

Groetjes,
Sjoerd.
di, 06/19/2007 - 16:23 Permalink
Maatje

Mooi zo!! :smt023
Inderdaad, hoe blij kun je zijn als alles weer gewoon werkt zoals het hoort hè? Overigens heb ik ook nog een tijdje last gehad van die beet op mn wang, auwgh.
Heb nu weer een beetje contactpijn als mijn kiezen onverwacht hard op elkaar komen, maar dat zal het geklooi van vandaag wel zijn. Ik ga ervanuit dat ook dat wel weer overgaat.

Groetjes, Maatje.
di, 06/19/2007 - 20:54 Permalink