1 Kies gebroken en 1 zelf getrokken. Maar toen

Author:
Joran R
Posted:
zo, 05/01/2022 - 15:22
Geachte lezers,

Door frustraties ben ik slecht bezig geweest met mijn verzorging van m'n tanden. Helaas brak een kies (naast hoektand bovenkaak), en iets later zoveel last van de kies ernaast dat ik het weekend niet kon wachten en hem eruit heb getrokken. (gewrongen)

Helaas moest ik naar de tandarts. Deze gaf aan de wortelresten te kunnen verwijderen. Nu een week na de 3 grote snedes in mijn gehemelte en aardig wat hechtingen te laten genezen kwam er weer druk en een scherpe punt voelbaar door het tandvlees.

Nachtje verder... Er zitten heel duidelijk nog 2 wortels, zelfs muurvast aan het bot. Precies tussen de hechtingen van de behandeling van de 2 kiezen.

Nu vraag ik me meerdere dingen af:

Hoe kan een tandarts 2 grote wortels vergeten of over het hoofd zien?

Hoelang moet ik wachten en wat zijn de consequenties met en van de opnieuw opensnijden en hechten van hetzelfde gedeelte tandvlees?

Heeft iemand ooit gehoord dat er na het verwijderen van wortelresten van 2 kiezen (molaar en premolaar) 2 grote wortels nog vast aan het bot blijven zitten na de behandeling?

Ik heb al een gigantische bijsmaak en afkeer van tandartsen. Maar ik ben echt met stomheid geslagen dat dit gebeurd op het moment.

Hopelijk heeft u antwoorden en of advies en of ervaringen. Dan kan ik het hopelijk beter relativeren en minder boosheid hebben.

Mvg

Joran
Ronaldje1988

Ik denk dat je niet de tandarts iets kan verwijten. Je hebt klaarblijkelijk zelf een extractie uitgevoerd (zonder enige kennis of kunde). Mijn advies is om terug te gaan naar de tandarts en daar medisch advies te vragen.
zo, 05/01/2022 - 19:38 Permalink
Tandarts_Richa…

idd Ronaldje . Maar het kan ook nog een bot kam zijn die door uw tandvlees steekt. Eerst een X-foto maken om te beoordelen wat het is. En meestal schrijft uw tandarts wat hij heeft gedaan en of er nog wortelresten achter gebleven zijn. Als de tandarts het niet zelf kan dan een verwijzing naar de kaakchirurg. Op lange termijn meestal geen gevolgen. Soms, als de wortelrest minder dan een kwart v d wortellengte is dan laat ik het ook soms zitten. Noteer dat wel en dat geeft meestal geen problemen. En als wel problemen...naar de KC. Boosheid naar uzelf, ondanks uw angst/afkeer, om zo lang te wachten en zover te laten komen. Advies...Zie antwoord hierboven.
zo, 05/01/2022 - 20:53 Permalink