zou ik een beugel moeten nemen?

Author:
Mr_Cash
Posted:
za, 05/24/2008 - 15:05
Hoi , ik word binnen enkele maanden 20 en denk erover een beugel te nemen.
Mijn tanden zien er recht uit vooral als ik lach maar ze zijn niet perfect.
Je kan zien dat ze een beetje achter elkaar staan en 1 boventand staat een klein beetje scheef maar dat merk je bijna niet als ik gewoon lach.
De reden voor een beugel is alleen voor een perfecte glimlach en niet voor kauw problemen of dergelijke.
Ik ben op m'n 17de naar de orthodontist geweest en zij zei dat er 1 ondertand in het midden uitmoest om ruimte te maken.
Daarop heb ik nee gezegd aangezien met slechts 3 ondertanden en 2 snijtanden mijn ondergebit helemaal klein lijkt en ook de symmetrie daardoor weg is.
Toch zou ik graag willen weten of het het waard is om een beugel te nemen alleen om mijn tanden nog rechter te maken.

De ortho zei ook dat ik waarschijnlijk nog 2 jaar na m'n beugel een retainer zou moeten dragen voor 2 jaar. Gaat die er daarna nog wel uit of moet ik die toch in blijven houden zodat de tanden op hun plek blijven staan?

Ik heb ook nog een vraag over verstands kiezen. Stel dat ik nu een beugel neem , maar mijn verstands kiezen zijn nog niet gegroeid , duwen ze mijn tanden dan niet scheef als ze eenmaal gaan groeien? De orthodontist zei dat ze de verstands kiezen eruit kon halen voordat ze zouden gaan groeien maar mij lijkt dat sterk aangezien ze dan het tandvlees moeten openen.

Mijn laatste vraag is: wat is het beste leeftijd om nog een beugel te nemen als ik me bedenk?
Zoals het minimum leeftijd , wat is het maximale leeftijd voor een beugel zodat het nog goed werkt?

Alvast erg bedankt voor de hulp.
Met vriendelijke groeten
Johnny
panda2

Het is zeker wel mogenlijk om je verstand kiezen er uit te halen zonder dat ze zijn door gebroken. Ze snijden ze dan uit je tandvlees. Alleen niet bij iedereen zijn die kiezen aangelegd. Bij mij werdt door een foto duidelijk dat ze nooit zullen komen omdat ze er gewoonweg niet zijn. Tja en de beste leeftijd voor een beugel zou ik niet weten maar je ziet tegenwoordig jong en oud met een beugel ik denk dat het niet heel veel uit maakt maar daar kan beter een expert antwoord op geven denk ik.
za, 05/24/2008 - 20:07 Permalink
bl1973

Ik ben 35 jaar, en heb net een bovenkaakverbreding gehad om te kunnen beugelen. Daar had ik niet op gerekend, wel op een tand of tanden trekken, dan is het aan u om de stap te zetten, maar ik voel mij goed zowel bij mijn ortho als kaakchirurg. Sommigen zeggen ga een tweede orthodontist mening vragen, maar als je al meer dan een half jaar moet wachten eer je er bij mag, heb nu al veel te lang gewacht.

Eén ding valt mij wel op dat er veel mensen zijn die op jeugdige leeftijd een beugel hadden, nu terug moeten beugelen, misschien dat het daarom nog niet zo slecht is op toch op latere leeftijd te gaan beugelen, afhankelijk van je probleem.
ma, 06/02/2008 - 06:47 Permalink