Zoon angst en beugelbehandeling

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
do, 10/24/2019 - 16:18
Hallo,

Binnenkort ga ik met mijn 12-jarige zoon terug naar de orthodontist om te kijken of en welke behandeling nodig is. We zijn vorige jaar al geweest, maar toen moest hij nog teveel tanden en kiezen wisselen (wat nu wel gebeurd is).

Mijn zoon heeft een medische achtergrond, ziet veel artsen en heeft behoorlijke angst voor artsen. Sinds we naar een speciale 'angsttandarts' gaan, gaat dat wel wat beter wat betreft tandheelkunde maar een nieuwe ortho zal weer wat anders zijn. Verder heeft hij een zeer hoge kokhalsreflex en tolereert weinig achterin zijn mond (bv foto's maken met van die plaatjes waar je op moet bijten of watjes achterin gaat niet vanwege kokhalzen/spugen). Ook is hij vorig jaar gevallen en heeft beide voortanden voor de helft kapot en vervangen door vullingen.

Zijn tanden staan natuurlijk niet recht, maar het is niet dramatisch. Ik zou zelf ook wel een beugel adviseren voor hem.
Nu wil ik bij die afspraak me goed laten informeren wat de mogelijkheden zijn zeker omdat ik niet terug wil naar af wat betreft angst en vertrouwen.
Maar wat ik me afvraag: ik kan me niet voorstellen hoe mijn zoon met zijn kokhalsreflex kan gaan happen. Zijn hier geen alternatieven voor?
Het plaatsen van ringetjes voor een slotjesbeugel lijkt me ook problematisch...iemand tips of adviezen?
Bedankt!
vV

misschien geen zorgen gaan maken als je nog niet weet of dat terecht is. eerst bezoek eens afwachten, en maak het vooral allemaal bespreekbaar. Waar de ortho niets van weet kan ie geen rekening mee houden.
Ik heb meerdere vergelijkbare gevallen gezien en daarbij ging alles (met wat maatregelen om het kokhalzen in te perken) bij de ortho eigenlijk prima.
do, 10/24/2019 - 17:13 Permalink