Zijn er in Nederland orthodontisten die MSE aanbieden?

Author:
Selaciu
Posted:
vr, 12/20/2019 - 22:47
MSE staat voor "Maxillary Skeletal Expander", dit is een behandeling die lijkt op een plaatbeugel, maar met 4 schroefjes in de bovenkaak (Maxilla) is bevestigt en dus drastischer de bovenkaak verbreedt.
https://www.dentistry.ucla.edu/sites/default/files/Model1%208112.jpg

Ik heb vroeger nooit zoveel borstvoeding gehad, zoog altijd veel aan m'n duim en ademde merendeels uit mijn mond waardoor mijn groeipatroon afwijkt. Nu heb ik al 2 jaar een blokjesbeugel gehad en zijn scheve tanden geen probleem meer, alhoewel mijn gehemelte dus wel altijd erg smal is gebleven. Ik ben nu 17 en het is erg lastig om adem te halen via m'n neus. Aangezien ik een paar maanden aan mijn opleiding Applicatie en mediaontwikkeling ben begonnen (waar ik dus veel zit met andere mensen in een krap, benauwd lokaal) is het mij opgevallen hoe veel impact dit soms heeft op concentratie etc.


https://www.prajnayoga.net/wp-content/uploads/2011/01/maxilla_netter.jpg

Omdat de bovenkaak (maxilla) eigenlijk de kern is van je gezicht is en je neusholtes er direct door worden beïnvloed wil ik graag een MSE behandeling ondergaan. Bovendien zijn er ook onderzoeken geweest waarbij dit soort behandelingen een positief effect hadden op ademhaling.
Ortholimburg

Het apparaat op de foto is eigenlijk een bone borne rapid palatal expander. Vermits U 17 bent is de kans groot dat in uw geval een SARPE moet gebeuren, een chirurgisch geassisteerde expansie. Ik denk dat elke orthodontist dit wel doet want het is een courante behandeling.
ma, 12/23/2019 - 09:53 Permalink
Steven83

Beste orthodontisten,

Ik ben nieuw hier en ben op zoek naar een orthodontist die MSE aanbiedt óf een MSE gerelateerde fixed beugel; een bone borne rapid expander. Ik ben nu bijna 40 en ik merk dat mijn maxilla smaller is geworden in enkele jaren tijd, mijn onderkaak naar achter is komen te staan en heb minder ruimte voor mijn tong. Ik heb mijn intermolar width altijd nauwkeurig bijgehouden en het is van 39 naar 36mm gekrompen in relatief korte tijd. Heb ook veel last en hinder ontwikkelt door het ontstaan van snurken en een beetje apneu omdat de ruimte voor mijn tong tussen mijn boventanden aanzienlijk kleiner is geworden. Ook ben ik bang dat ik botverlies heb in de bovenkaak en onderkaak. Inmiddels ben ik zelf al lang bezig met onderzoek en ook lid van enkele forums om info bij elkaar te schrapen en ik krijg het advies van meerderen om een bone borne rapid expander aan te brengen gezien mijn leeftijd, omdat mijn maxilla is uitgegroeid en Biobloc waarschijnlijk hierdoor geen effect meer zal hebben. Ook merk ik dat ademen door mijn neus lastiger is geworden. Ik weet geen raad bij wie ik terecht kan of kan contacteren en graag vraag ik jullie om hulp of advies bij wie ik terecht kan met mijn probleem en voor een eventuele behandeling. Ik weet ook niet zeker of ik hier op de juiste plek zit om deze vraag te stellen, bij deze mijn excuses als dat zo is.
Dank u wel voor het lezen en met vriendelijke groet
ma, 10/03/2022 - 16:45 Permalink
Steven83

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Geachte heer,
Dank u wel voor uw reactie. Ik woon in Lottum, Limburg.
MSE (Maxilla Skeletal Expander) wordt veel gebruikt in de Verenigde Staten en is naar mijn weten nog niet standaard in gebruik binnen Europa, maar er zijn meerdere bone borne expanders die nagenoeg hetzelfde zijn met de dezelfde uitwerkingen, dit had ik niet vermeld in mijn eerste bericht. MSE is geschikt voor jong en oud. Ter info; een goed YouTube kanaal gericht op MSE is Jawhacks van Ronald Ead, die zelf MSE heeft ondergaan en interviews houdt met andere patiënten en mensen die MSE willen toepassen.
ma, 10/03/2022 - 23:05 Permalink