Zie hier het resultaat na bijna 1 1/2 jaar beugelen

Author:
Keetje
Posted:
ma, 07/27/2009 - 11:46
Buiten het feit dat aan 1 kant mijn kiezen zijn weg gesleten, baal ik van mijn voortand, dat 1 korter is dan de rest.

Kan iemand nog tips geven? De beugel gaat er namelijk uit.
Attach
Keetje

Ik heb een andere Orthontie gevonden, gelukkig! Dat betekend alleen dat de beugel er voorlopig nog niet uit gaat. Ik ben in ieder geval blij dat ik bij die andere weg ben, daar hadden ze mij een perfecte glimlach belooft, maar behalve valse beloftes kwam er niet zo veel van de rest.

Over een tijdje zal ik een foto laten zien, hoe het is geworden.

Hier nog een foto van hoe het voor het beugelen was.
Attach
ma, 09/14/2009 - 20:11 Permalink
BJN

Moeizaam, na 18maanden. Was het wel een orhodontist? met opleiding (4 jaar na tandheelkunde) kan dit beter. Er moet even een draad in met individuele buigingen. Dan ben je volgens mij in 2-3 afspraken geheel klaar... Een hobbist misschienkomt niet verder dan het getoonde resultaat, een specialist zeker wel. En ik ken ook veel hobbyisten die ook verder komen hoor!

Laat je niets wijsmaken dit moet in 3-4 keer zeker klaar kunnen zijn!

Jammer, maar wel een mooi vooruitzicht. 2010 zonder beugel!
ma, 09/14/2009 - 20:53 Permalink
Keetje

Ik ben nog steeds aan het beugelen. Nu ben ik wel gelukkig weg bij degende die mij de perfect smile beloofde.
De voortanden staan inmiddels weer gelijk. Alleen de bovenboog staat niet recht in de kaak en doordat de vorige orthodontiste mijn boventanden zo smal heeft gemaakt, heb ik nu totaal geen overbeet meer, en daarom moeten mijn ondertanden ook smaller gemaakt worden of er moest 1 ondertand uit, maar dat wil ik niet.
De achterste kies is door de vorige geprobeerd om naar voren te halen (daardoor is ook de kaak wat gaan draaien), maar op de foto is te zien dat deze kies nu scheef in de kaak staat, de wortels zitten op hun plek en de kies zelf zit nu op de kies die voor de beugel getrokken is (omdat die wortel was afgebroken). Nu moet er een schoef in de kaak geplaatst worden om de achterste kies met wortel en al naar voren te trekken.

Dat betekend dus dat er (als die kies naar voren is gehaald) er geen kies meer achter zit, gaat dat bot dan niet weg slinken?

Achteraf had ik beter een implantaat kunnen nemen, dan hoefde die kies niet naar voren en was ik al lang klaar met de beugel.

Hier even een foto voor het resultaat tot nog toe.
Attach
do, 12/10/2009 - 10:36 Permalink