Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
zelfligerende beugel - na vier maanden nog steeds het eerste draad? | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
zelfligerende beugel - na vier maanden nog steeds het eerste draad?
fanca
Offline
Laatst gezien: 6 maanden 4 weken geleden
Geregistreerd: 11/25/2019 - 20:07
door fanca ma, 11/25/2019 - 20:19
#1

Ik heb sinds deze zomer een zelfligerende beugel. Mijn tandarts die ook orthodontistische behandelingen doet heeft drie weken na het plaatsen van de beugel bij mijn onderkaak het draad tussen de achterste twee kiezen doorgeknipt omdat die draad 1x er uit was geschoten bij de achterste kies. Hij zei dat dit kwam omdat deze draad erg dun is. Bij de volgende controle zou er een andere draad worden geplaatst en dan zou die kies weer mee gaan doen.
Nu ben ik echter drie controles en dus een aantal maanden verder maar nog steeds zegt de tandarts dat deze draad zijn werk wel doet. En dus ook nog steeds doet de achterste kies niet mee in het hele proces. Ik zie ook al 8 weken geen zichtbare verandering meer in de bovenkaak. Ik maak iedere 4 weken foto's om het te kunnen vergelijken. Onder lijkt de beweging er ook wel uit. Ik bespreek iedere keer dit met de tandarts maar hij zegt dat de dunne draad meer effect heeft omdat de tanden dan beter zouden bewegen.

Mijn vraag is: is het normaal dat de tandarts deze eerste dunne draad zolang laat zitten?

Ik zou het graag horen van iemand die er verstand van heeft.