zeer gevoelige tanden na plaatsen beugel

Author:
asli
Posted:
zo, 02/07/2010 - 10:20
Ik heb 3 dagen geleden mijn beugel (alleen boven) gekregen. Die dag viel het wel mee, maar de volgende dag konden mijn tanden niets meer hebben, (dit is nog steeds zo) zelfs als mijn tong er per ongeluk tegenaan kwam ging ik al door het plafond! Laat staan dat ik m'n kiezen op elkaar kan doen, of iets afbijten. Ik gooi nu wat eten achterin mijn mond, en kauw voorzichtig met achterste kiezen.
Hoe lang kan dit duren??? Ook aan de buitenste brackets kan ik moeilijk wennen, ze zijn zo scherp! Met was gaat het wel, maar ik las dat je niet iedere keer was erop moest doen, omdat je er dan niet aan gaat wennen. Ik kan me niet voorstellen dat dit alles overgaat, en dat je straks niet meer in de gaten hebt dat je een beugel in hebt...
Ik hoor graag ervaringen!
panda2

Het is in het begin echt even wennen maar het gaat over ik heb er zelf niet heel veel last van gehad maar met 4 dagen was het bij mij wel over. Met mensen en verhalen om mij heen hoor ik ook dat het meestal met een week wel over is. Even doorzetten en dan weet je niet meer beter en is de pijn weg.
zo, 02/07/2010 - 16:03 Permalink
cosmogirl

Ik kan me niet voorstellen dat dit alles overgaat, en dat je straks niet meer in de gaten hebt dat je een beugel in hebt...
Ik hoor graag ervaringen!

Herkenbaar hoor...Ik had weliswaar niet zo'n enorme gevoeligheid als jij, maar kon wel een aantal dagen niet normaal eten. Vooral vloeibaar voedsel enzo. Voelde allemaal wat vreemd aan. Ook toen zij men dat het echt went en vroeg ik me dat ook af :smt017 Maar ik kan me er inmiddels helemaal bij aan sluiten, het went echt! Geloof me, je hebt misschien een weekje nodig maar daarna zal het ergste leed toch wel geleden zijn. Hoop ik voor je :smt002 Garanties kan ik je niet geven maar bij mij en vele anderen is het ook goed gekomen!
Succes!
ma, 02/08/2010 - 21:54 Permalink
asli

Ben nu 6 dagen onderweg,en gisteren dacht ik, nou, dit gaat de goeie kant op. Nog wel een mond vol-gevoel, maar niet zo'n pijn meer. Tot vannacht..heb de halve nacht met tandpijn gelegen, was echt niet leuk! :( Zat meteen weer in een dipje vanmorgen.
Kan het zijn dat er 1 tand te strak zit?? De ergste pijn is namelijk op 1 tand (de 3e vanaf voortand). Of kan dit niet?
Ik hou het nog wel vol hoor, ik denk maar aan het eindresultaat!
Bedankt alvast voor de reakties! :smt006
di, 02/09/2010 - 08:36 Permalink
asli

Ja, dat heb ik ook al die dagen wel gedaan, en ik moet zeggen...(niet te hard) dat het vandaag beter gaat, ik gebruik ook geen was meer, maar iets bijten gaat nog niet. Maar je word steeds handiger met eten :smt016 ..
Wat ik leuk vind is dat mensen in mijn omgeving ook opeens er aan denken om toch eens over een beugel na te denken. Ze zijn er dan al jaren over aan het nadenken, maar op een of andere manier vinden ze zich dan te oud, of "niet meer de moeite". Nou, ik vind het een mooi kado voor mijn 40ste straks!! Hoop dat ik 80 word, dan heb ik er nog de helft van mijn leven plezier van :smt003
wo, 02/10/2010 - 08:28 Permalink