Witte vlekken op tanden na beugel

Author:
77Moeki08
Posted:
wo, 07/12/2023 - 00:38
De blokjesbeugel van mijn dochter van 15 mag er na 3 jaar eindelijk uit.
Gisteren hadden we een standaard controle bij de tandarts en die gaf aan dat er hele erge blijvende witte plekken zullen achterblijven als de beugel eruit gaat en dat dit komt door slecht poetsen.
De orthodontist heeft hier echter nooit iets over gezegd! Mijn dochter gaf aan dat de ortho zelfs gezegd had dat ze goed haar tanden poetste.
De tandarts geeft aan dat er niks aan de vlekken gedaan kan worden, behalve het plaatsen van facings.
Ik kan ondertussen wel janken!! Is ze eindelijk van de beugel af krijgt ze dit!!
Is hier echt niets anders aan te doen??
Ik vind het zo erg en ben bang dat mijn dochter de deur straks niet meer uit durft.
Tandarts_Richa…

Met een beuegel raad ik aan 4xdgs te reinigen. Niet alleen poetsen maar ook ragers gebruiken. Dit in combinatie met goede drink en eet gewoonte. Niet meer dan 6 invloeden op de tanden per dag. Doet men dit niet dan ontstaan ontkalkingen en zelfs gaatjes. Dus idd vaak door niet voldoende reinigen. Erik Jan Muts in Apeldoorn kan veel vertellen over behandel methodes v "witte" plekken. Als het erger is dan kunnen andere oplossingen gebruikt worden. Vullingen, facings etc etc.
do, 07/13/2023 - 00:29 Permalink
Chounette

Hoi,
Je zou eventueel ook een tandpasta met nano-hydroxyapatite kunnen proberen (remineraliseren van gebit).
Ik heb zelf producten van Orthocare.
Met zachte tandenborstel poetsen, daarna niet gelijk uitspugen, maar ff goed door de mond laten gaan (zit geen fluoride in, dus mag lang in de mond blijven) en na het uitspugen vooral niet na spoelen met water.
Ik deed 1x in de week ook de tandpasta op mijn tanden en in bitje. Deze vervolgens indoen voor circa 1,5 uur (film kijken). Daarna lichtjes na poetsen en uitspugen. De tanden voelen de volgende dag echt gladder en dikker aan.
Laatst zag ik ook dat er een serumpakket is is, gebruik dat nu ook.

(Remineraliseren kost wel tijd en je moet natuurlijk wel denken aan je voeding, voedingsmomenten, inclusief dranken, anders heeft het weinig zin.)
do, 07/20/2023 - 09:15 Permalink