witte slotjesbeugel ook wiite draad?

Author:
kimm26
Posted:
ma, 02/19/2007 - 21:19
Ik heb sinds 2 maanden witte slotjes boven. Nu zei de Ortho vandaag dat ik de volgende keer een dikkere draad krijg. Ik heb nu 2 keer een witte draad gehad maar volgens haar zijn de dikkere draden gewoon zilver en niet wit. Ik geloof er eigelijk niks van en ik baal er ook behoorlijk van. Kan iemand mij vertellen of ze er echt niet zijn in het wit of dat ze gewoon geen zin hebben om ze te bestellen???
Monne

Sorry dat ik even inbreek in je topic, maar vroeg mij ook al zoiets af.
Heb geinformeerd bij een orthodontist naar een witte slotjesbeugel en deze gaf aan alleen zilverkleurige draad te gebruiken.
Je zou dan idd denken dat ze de witte draad gewoon kunnen bestellen (normale dikte in dit geval), of werkt dat zo niet ?
do, 02/22/2007 - 11:22 Permalink
lindadegraaf

Heey!
Bij mijn ortho gebruiken ze ook alleen zilveren draadjes.
De witte draden zijn natuurlijk ook duurder, en als die ortho voor 1 persoon witte draden moet bestellen wordt het wel erg duur.

Ik zou alleen niet weten of er ook dikkere witte draden zijn..
vr, 02/23/2007 - 10:29 Permalink
Monne

Wat Kimm26 in een pm ook al aangaf : je kiest voor witte slotjes en verwacht dan ook een witte draad : de zilveren doet de onopvallendheid van de slotjes deels teniet. Da's ergens een beetje onlogisch.

Je zou denken dat zoiets een eigen keuze is en een meerprijs voor eigen rekening komt. Misschien dat sommige orthodontisten eerst de kat uit de boom kijken voordat ze nieuwe produkten toepassen ? Zo maakt de ortho in mijn woonplaats helemaal geen gebruik van witte slotjes, vind ik vreemd.
vr, 02/23/2007 - 11:05 Permalink
lindadegraaf

Dats waar, maar in de praktijk is het niet zo..
Bij mij ortho zijn wel witte slotjes, maar geen witte draden.
Ik heb zelf geinformeerd omdat ik ook witte slotjes wou(heb nu zilveren) maar bij alle ortho's in mijn regio gebruiken ze zilveren draden bij de witte slotjes.
vr, 02/23/2007 - 11:13 Permalink
BJN

Van alle draaddikten zij er 'witte'. Maar niet van alle draadmaterialen. Soms moet een ander materiaal gebruikt worden na de beginfase en dan kom je er (nog) niet onderuit om een metaal-kleur draad te gebruiken.
vr, 02/23/2007 - 20:20 Permalink