witte slotjes beugel

Author:
m@ris
Posted:
zo, 04/13/2008 - 12:28
ik heb de afgelopen 4 jaar een metalen slotjesbeugel gehad voor een kaakoperatie. de beugel is er nu een half jaar uit, maar omdat helaas de kaakoperatie niet zonder slag of stoot is gegaan en ik weer opnieuw een operatie moet, nu van de bovenkaak moet de beugel er dus weer terug in :smt010
in eerste instantie zei de ortho dat het dan misschien wel kon met alleen een paar slotjes om de elastieken te kunnen bevestigen, maar de kaakchirurg heeft al aangegeven dat de hele beugel terug moet om dat hij anders mijn kaak niet kan vastzetten tijdens de operatie.
het gaat dus ook niet om mijn tanden recht te zetten maar puur voor de operatie. Mijn tanden zijn na 4 jaar beugelen prima recht nog.
kan dit ook met witte slotjes, of zijn die minder sterk?, want heb begrepen dat die van kunstof zijn.
want ik wil het liefst nu witte, baal er al genoeg van dat alles weer overnieuw moet en ook de beugel er weer in moet.

gr mariska
BJN

Van een praktijksite:
Witte slotjes
In onze praktijk duren de meeste behandelingen van volwassenen 9 tot 12 maanden. Tandkleurige (witte) slotjes worden altijd toegepast. Wij gebruiken ook bijpassende witte draden. Gewoonweg omdat het veel mooier is. De ouderwetse ideeen dat esthetische brackets verkleuren, vaker losgaan, en langere behandelingen opleveren, gaan al lang niet meer op!
vr, 04/18/2008 - 15:52 Permalink