WIL GEEN BEUGEL!! ECHT NIET

Author:
kellster
Posted:
di, 03/06/2007 - 23:06
Hoi ik ben kelly 19 jaar en me voortanden staan scheef :cry:

Nou heb ik vroeger wel een beugel gehad maar wil dees echt niet terug maar dan ook echt niet!!!
Ik heb 't tegen de tandarts gezegd maar die wil niet luisteren !!
Ik heb 1 tand die naar achter staat en me ene voortand staat naar voor en die groeit over de andere heen !!
Me moeder had dit vroeger ook en met behulp van kronen heeft ze alles recht gekregen ..
Maar mijn tandarts zegt dat ie niks naar achter kan krijgen alleen me ene tandje die naar achter staat kan ie naar voren halen met een kroon !
Ik geloof m niet want me moeder dr tanden stonden precies als de mijne nu!!
Hij probeert me gewoon een beugel aan te smeren maar die wil ik echt niet meer!! ik heb al genoeg gewacht en ik vind mezelf nu te oud ik wil gewoon snel effect !!
Hellpppp Meee !!! Moet ik nou echt weer een beugel of kan ik ook gewoon kronen nemen??? :smt004
Spiegeltje


Ik heb 't tegen de tandarts gezegd maar die wil niet luisteren !!


Maar wil jij wel luisteren naar de tandarts? :-). Er lijkt iets niet goed op het gebied van de communicatie. Laat de tandarts eens goed aangeven wat de verschillende behandelingsmogelijkheden zijn, met de voor en nadelen en kosten. Zonder meteen in de stress te schieten als het woord beugel ter sprake komt. Uiteraard beslis je zelf, het zijn jouw tanden. Geen reden voor paniek.

Als je geen vertrouwen meer hebt in je tandarts en het lukt niet dat vertrouwen te herstellen zul je uit moeten zien naar een andere tandarts. Eventueel kun je ook een second opinion vragen bij een andere tandarts die jouw tandarts niet kent.

Of kronen een goed alternatief zijn voor een beugel kan ik helaas niet beoordelen (te weinig info en - last but not least - ik heb er geen verstand van). Als leek stuit het afslijpen van gezonde elementen wel wat tegen te borst als de correctie ook met een beugel kan.
di, 03/06/2007 - 23:30 Permalink
lipgloss

zondeee joh, je gaat toch niet voor zon stifttanden smile als je je eigen tanden mooi kan krijgen met een beugel, ik wil ook geen beugel, maar goed heb je straks wel een mooi gebit helemaal van jezelf! nep blijft altijd nep :smt002

gr meike
wo, 03/07/2007 - 20:38 Permalink
kellster

Ik wil gewoon snel resultaat ! me beugel is er uit vanaf me 12e en vanaf me 14e staan ze weer scheef ! dus nu 6 jaar later ga ik niet weer nog is 3 jaar met een beugel lopen .. want zo scheef staan ze heb nu al 6 jaar met scheve tanden gelopen en wil ze NU recht :smt003
ik ben ook wel heel eigenwijs hoor en alles wat ik in me kop krijg moet zo snel mogelijk gebeuren .. Maar ik kan t niet uitstaan dat me tandarts 't niet gewoon doet !! Daar zijn ze toch voor ?? :oops:
do, 03/08/2007 - 11:11 Permalink
lipgloss

volgens mij kan je met 1,5 wel klaar zijn hoor, mijn zus was ook 19 toen ze slotjes heeft gehad en was met 1,5 klaar ;-)

misschien wil die het niet doen omdat hij het ook zonde vind? om met 19 jaar kronen te nemen
do, 03/08/2007 - 11:33 Permalink
Spiegeltje

Het is niet zo dat iedereen zomaar op slag en stoot doet wat jij wilt :) . Dat geldt ook voor tandartsen. Het moet wel verantwoord zijn en de tandarts moet er vertrouwen in hebben dat de behandeling een redelijke kans van slagen heeft. Dat hangt voor een deel ook van de kennis en kunde van de tandarts zelf af die jij niet kunt beoordelen.

Ik zou zeggen: als je er met je eigen tandarts niet uitkomt leg dan alles eens voor aan een collega tandarts met aandachtsgebied cosmetische tandheelkunde. Dus inclusief de voorgeschiedenis en slechte ervaringen met beugels. Zoek desnoods een andere tandarts.
do, 03/08/2007 - 11:43 Permalink
mecánico para …

beste kellster, uw wensen zijn niet realistisch.

nb, een tandarts heeft een eigen verantwoordelijkheid en is geen trekpop die doet wat u wilt en wanneer u dat wilt. Dus nee daar zijn ze niet voor.
do, 03/08/2007 - 12:16 Permalink
*Nicole*

ik denk dat een GOEDE tandarts niet zomaar gezonde tanden gaat afslijpen en er kronen op gaat zetten. Tandartsen zijn er om je gebit gezond te houden.

De echte beulen zijn de orthodontisten :P grapje.... (alhoewel). Zonder gekheid, zet voor jezelf alles eens goed op een rijtje door info te vragen... even beugelen....en dan zo'n draadje erachter om de boel recht te houden... kronen kunnen eraf vallen, stuk gaan, weet ik veel... succes!
za, 03/10/2007 - 23:44 Permalink
Sonja


Hellpppp Meee !!! Moet ik nou echt weer een beugel of kan ik ook gewoon kronen nemen??? :smt004


Als ik de keuze had tussen mijn eigen tanden mooi op een rij na gebruik van een beugel of allemaal dure kronen dan wist ik het wel! Mijn eigen tanden natuurlijk!
Ik vraag me ook heel sterk af of een tandarts zomaar een gezonde tand gaat behandelen om er een kroon overheen te zetten.

Je tandarts zal echt wel weten wat hij doet en als je daaraan twijfelt zou je kunnen gaan voor een second opinion.

Je geeft al aan dat je eigenwijs bent! Gelukkig dat je dat ook inziet! :wink: Als ik jou was zou ik het advies van de tandarts opvolgen.
di, 03/13/2007 - 19:52 Permalink