Wijsheidstanden trekken verplicht voor Invisalign?

Author:
Lara Janssens
Posted:
zo, 02/16/2020 - 22:01
Hallo iedereen,

Ik ben 25 jaar en heb nooit een beugel of dergelijke gehad. Omdat ik mij stoor aan enkele kleine imperfecties heb ik met mijn tandarts/orthodontist overlegd Invisalign te doen. Omdat een MKA-arts een tijd geleden mij had geadviseerd om mijn wijsheidstanden "nu al maar" te laten trekken ipv te wachten tot later had ik dit zo afgesproken met mijn orthodontist. Ik heb geen last van mijn wijsheidstanden en ze zitten nog heel diep in mijn kaak.
Wegens uitstel vanuit het ziekenhuis is de extractie van de wijsheidstanden niet doorgegaan en daardoor begon ik te twijfelen aan de noodzaak hiervan. Ik heb reeds naar mijn tandartsenpraktijk gebeld met deze vraag, maar kreeg geen duidelijk antwoord.

Hierbij dus mijn vraag: Is het steeds noodzakelijk om wijsheidstanden te laten trekken alvorens je met een Invisalign behandeling begint? Zijn er mensen die een (Invisalign) beugel hebben en hun wijsheidstanden niet hebben laten trekken?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!
esmeedol

Haai! Ik ben 20 en wilde ook een beugel om mijn imperfecties te verbeteren en ik wilde graag een invisalign beugel , omdat ik bang was voor hoe brackets eruit gingen zien. Mijn verstandskiezen zijn allemaal door en zitten de andere tanden niet in de weg en toch moest ik ze laten trekken van de tandarts voor deze invisalign beugel. Ik heb toen een second opinion gevraagd bij een orthodontist en die zei dat het niet nodig was en dat invisalign heel lang ging duren en dat brackets 75% goedkoper waren en 10000x zo snel. Et voila ik heb nu een brackets. Ze zien er niet zo erg uit als
Ik dacht en ik moet ze ongeveer een halfjaar hebben in totaal ipv 3 jaar. Dus ik zou lekker een second opinion vragen bij een orthodontist en kijken wat de beste optie is voor jou.

Succes!
wo, 03/04/2020 - 10:39 Permalink
Brian1991

Indien jouw verstandskiezen ongunstig liggen, is het verstandig om ze te verwijderen. Dit kan een specialist beoordelen op de OPT.

Tegenwoordig zijn tandartsen niet zo happig op het extraheren van gezonde elementen maar jij als patiënt bepaald wat er uiteindelijk gebeurt.

Het verwijderen van deze elementen zou de behandeling, indien bij crowding, ten goede komen. Maar om dit zeker te weten zou ik een afspraak maken voor een eerste consult bij een andere orthodontist. Dit kost je 22,16 euro en je vraagt alleen om advies.
Zorg dat het geen second opinion wordt want dan betaal je ruim 100 euro en wordt niet vergoed.

Succes!
vr, 04/17/2020 - 05:43 Permalink