Wie kan mij helpen?

Author:
Zan
Posted:
di, 03/20/2007 - 22:48
Hallo ! Ik word bijna 18, en ik moet ook een blokjes beugel, boven én onder. Dit moet omdat de tand die je melktande eruit duwt zeg maar bij mij verkeerd is gegroeid, ( hiervoor heb ik een operatie gehad waarbij ze deze in de goede richting hebben gelegd) hierna is mijn melktand getrokken ( mijn tandarts zei dat deze er anders tog vanzelf uit zou vallen ) Nu moet die andere tand die tijdens de operatie is goed gelegd, op de goede plaats komen. Ik zag erg op tegen een blokjes beugel en vroeg of er geen andere mogelijkheden waren. Deze waren er, ik kreeg een beugel waarbij ik met elastiekjes kon werke waardoor de tand dus naar de goede plaats werd getrokken.( deze kon je wel uitdoen ) Helaas hielp het niet, na ongeveer iets langer als een half jaar bleek dat er niet genoeg ruimte zou zijn. Nu moet ik alsnog een blokjes beugel, maar omdat die ande beugel er al voor had gezorgd dat de tand al voor de helft goed zat hoef ik deze ( nog maar ) een jaar, anders moest ik hem 2 jaar zij de orthodontist. Moet je na gaan hej.. boven én onder.. en boven aan de voor én achterkant !! ( waardoor ik me tanden dus ook niet op elkaar kan zetten ) En dat voor 1 tandje die goed moet komen te staan ! Ongelovelijk !. Leuk is dat als je bijna 18 word.. ik vind het egt vreselijk !! verschrikkelijk !! volgende week donderdag gaat het gebeuren ! Hier is iedereen vrij positief op deze site.. maar neej.. dat ben ik dus nog egt niet..
Iemand nog tips voor mij.. ? Hoe ga ik dit jaar doorkomen ??

Groetjes .. Zan.
Cat

Ik zit ongeveer in dezelfde situatie.. Ik moet ook een blokjesbeugel om mijn hoektand te gaan halen nadat de melktand getrokken wordt. De orthodontist zegt dat dit tot 1,5 jaar kan duren. Nu hoop ik maar dat dat effectief zo is. Ik kan je vertellen dat ik er ook enorm tegen op zie, ik wordt 24 jaar en dan is het inderdaad niet leuk om voor 1 tand een beugel te moeten dragen. Ik moet er nog even op wachten. Eens de beslissing genomen om deze behandeling te ondergaan kan ik er al meer vrede mee sluiten. Het moet er ooit toch van komen gezien de melktand vroeg of laat gaat uitvallen en de hoektand niet meer vanzelf gaat doorkomen. Wees gerust, ik begrijp je volkomen. Alternatieven werden bij mij niet echt aangehaald. Tips kan ik je jammer genoeg niet geven. Sorry.

Veel succes ermee!
wo, 03/21/2007 - 01:16 Permalink
*Nicole*

Hallo beiden,
ben 38 jaar en draag nu 14 maanden een slotjesbeugel. Echt, de tijd vliegt voorbij. Uiteraard de pijnlijke dagen na iedere controle, het wennen, de wondjes die na een poos verdwijnen... Maar toch, de tijd gaat heel snel, ook al kan je het je nu niet voorstellen. Je wangen en lippen wennen aan de beugel, en jij zelf ook. Je leeft gewoon door. Eerst dacht ik dat iedereen me aanstaarde vanwege de beugel en mijn leeftijd. Nu maakt me dat niet meer uit, en merk ook dat het best meevalt.

Het geeft je een jeugdige uitstraling moet je maar denken :lol:

Voor je het weet lever je de slotjes weer in bij de orthodontist, sterkte allebei!!
do, 03/22/2007 - 20:44 Permalink