Welke beugel?

Author:
myrthie
Posted:
di, 07/18/2006 - 10:00
Hallo. Ik heb al een behandeling gehad en mijn beugel is er nu 1 jaar uit. Toch staan mijn kiezen niet goed op elkaar. Ze zweven als het ware.
Is het nodig om weer een beugel te nemen en wat voor beugel word er meestal gebruikt voor de kiezen? (want mn tanden staan al goed)

Myrthie
BJN

Voor 'zwevende kiezen' zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden. Het is belangrijk er achter te komen waarom de kiezen zweven, en of het ooit beter was.
Bel daarom je orthodontist en ga het laten zien. Je kunt dan overleggen wat de beste behandeling is. Vaak is een oorzaak gelegen is de positie van de tong (in rust en/of bij slikken). Dan wordt je verwezen naar een logopedist.
Soms is er helemaal geen noodzaak om dit te behandelen. Met name voor 'zwevende kiezen' geldt: individueel bekijken, overleggen en plannen met je orthodontist.
di, 07/18/2006 - 14:13 Permalink
myrthie

Ja, ik wacht nog even wat de tandarts er van vind. Want die kwam met het probleem. Ik ben nog steeds benieuwd waarmee het behandeld word. Want ik heb hier en daar eens rond gekeken en op veel plaatsen staat dat kiezen met een buitenbeugel worden verplaatst.
di, 07/18/2006 - 15:18 Permalink