Wel of geen Air Aligner doen

Author:
AndersDanAnders
Posted:
zo, 10/23/2016 - 17:40
Ik ben 36 en heb een erg scheef gebit.

Mijn tandarts doet aan Air Aligners en adviseert me die te nemen. Er moeten dan 2 pre-molaren getrokken worden om ruimte te maken. Het hele traject duurt twee jaar.

Ik heb een second opinion gevraagd bij een orthodontist. Die raadde me de behandeling af omdat mijn voortanden als ze rechter komen te staan ook naar achteren zullen gaan.
Ik heb nogal een grote prominente neus en die zou daardoor nog groter gaan lijken.
Hij had het over kaakchirurgie. Daar begin ik zeker niet aan.

Ik twijfel erg wat te doen. Ik wil graag een recht gebit maar niet ten koste van alles.

Hoe weet ik nu wie er gelijk heeft?

Ik stoor me eigenlijk alleen aan de voorste twee tanden. De rest veel minder.
Attach
Ortholimburg

Als chirurgie geen optie is voor U zullen er waarschijnlijk wel tanden weg moeten ,alleen is op de foto's dat niet zo goed te beoordelen. Uw weke-dekenprofiel zal waarschijnlijk dan wel iets afvlakken, maar ik denk zo op het eerste zicht dat dit wel kan meevallen. Alleen, als er tanden weg moeten zijn aligners ( eender welke, Air, invisalign of wat dan ook ) NIET de goede manier van behandelen .Het is vrijwel onmogelijk, of toch alleszins heel erg moeilijk om met deze techniek de nodige wortelverplaatsingen te realiseren die nu eenmaal nodig zijn als er tanden moeten worden verwijderd. Ik ga er gemakkelijkheidshalve van uit dat je tandarts geen orthodontist is, hetgeen veel kan verklaren, maar ik zou er toch nog eens goed over nadenken.
ma, 10/24/2016 - 19:01 Permalink