Wat moet ik doen/wie kan mij helpen?

Author:
xeniadebruijn
Posted:
ma, 06/22/2015 - 20:27
Ik ben 21 jaar en mijn ondertanden staan scheef. Ik heb van mijn 14e tot mijn 16e verschillende beugels gehad. Op een dag ging mijn draadje dat achter mijn tanden zit los, ik ging toen weer naar de ortho en die heeft toen mijn hele draadje weggehaald. Ik had op dat moment geen idee, dat dat niet goed was. na een ong. een jaar later gingen mijn tanden iets scheef staan, de ortho was met pensioen dus daar kon ik niet meer naar terug. Ik ben wel naar andere ortho's geweest maar daar moest ik flink wat betalen wilden ze dat weer recht zetten. Toen ik 18 was kreeg ik steeds meer pijn aan mijn ondertanden. Ik kan natuurlijk wel een beugel nemen, maar dit kost ongelofelijk veel geld, wat ik niet heb. Nu ben ik inmiddels 21 jaar, en heb ik dagelijks pijn aan mijn tanden.
Hoe en wat kan ik doen? Geld voor een beugel heb ik niet. Is er iets van een klachtencommissie? of een verzekering die wel beugels boven de 18 vergoedt?
ChibiNi

Ik raad je aan om de tandarts ernaar te laten kijken. Het kan namelijk ook zo zijn dat je verstandkiezen wellicht aan het doorkomen zijn (indien ze nog niet doorgekomen waten) en in je kaak te weinig ruimte is, waardoor je verstandskiezen de andere tanden naar voren duwen en de tanden scheef komen te staan.

Ik geef eerlijk toendat ik niet weet of er een klachtencommisie is en/of een verzekering die dit handelt, maar waarschijnlijk weet de tandarts dit wel en kan hij je op weg helpen.
do, 06/25/2015 - 21:30 Permalink
Ortholimburg

[quote="ChibiNi Het kan namelijk ook zo zijn dat je verstandkiezen wellicht aan het doorkomen zijn (indien ze nog niet doorgekomen waten) en in je kaak te weinig ruimte is, waardoor je verstandskiezen de andere tanden naar voren duwen en de tanden scheef komen te staan.
[/quote]

Dit is absoluut niet evidence based. Tanden kunnen verschuiven en dat kunnen ze het hele leven lang, en daar hebben de wijsheidstanden eigenlijk niks mee te maken .Dit gebeurt ,even vaak en evenveel, ongeacht of er verstandkiezen zitten of niet .Het is alleen niet voorspelbaar. Bij de meeste mensen gebeurt dit, bij sommigen niet. Het is ook niet noodzakelijk een recidief van een vroegere orthodontische behandeling ,dus ik denk niet dat er niemand aansprakelijk voor te stellen is. Dat zou hetzelfde zijn als je kapper aansprakelijk stellen voor het feit dat je haar terug groeit nadat hij/zij het geknipt heeft.
vr, 06/26/2015 - 09:52 Permalink