wat kost een beugeltje voor de vier ondertanden ongeveer?

Author:
LisaSusan
Posted:
za, 10/15/2005 - 11:14
Hallo...ik weet dat dit niet een exact te beantwoorden vraag is, maar ik wil weten hoeveel ongeveer een beugel kost om vier ondertanden recht te laten zetten (waarschijnlijk aan de achterkant van de tanden). En of dit eventueel met een nachtbeugeltje kan.

Ik wil graag weten waar ik (ongeveer) aan toe ben, qua kosten en of dat haalbaar is voor mij, ben voordat ik uberhaupt langs een ortodontist ga.

Ik hoop op reacties.

Alvast bedankt.

Lisa.
Geke

Hoi Lisa,

hoe oud ben je ongeveer? Want als je nog in de groei bent, kun je misschien met een uitneembare beugel je tanden recht laten zetten. Maar als je niet meer in de groei bent heeft dit geen effect meer, dan is een goed resultaat eigenlijk alleen nog te bereiken met een vaste beugel. Met deze kun je wel genoeg kracht uitoefenen om het weer mooi recht te zetten. Alleen een vast beugel kan eigenlijk nooit alleen maar op je ondertanden, als je deze recht wil zetten. Vaak wordt het aan de eerste grote kies vastgezet, omdat deze goed stevig in het bot staat, vervolgens kan er kracht op uitgeoefend worden. Dus het is ook niet zomaar te zeggen hoe duur dat zou zijn. Vaak als de ondertanden iets verplaatsen, moet ook gekeken worden of dat kan met de boventanden. In de meeste gevallen moet hier dan ook een beugel geplaatst worden, ook al gaat het je vooral om de ondertanden. Om echt te weten hoe duur het is en wat voor jou de mogelijkheden zijn kun je toch het beste langs een orthodontist voor een consult. Je hoeft dan nog niet meteen een beugel te nemen, maar eerst kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn, voor ons is dat namelijk moeilijk te beoordelen.

Heel veel succes en laat nog maar even weten hoe het afgelopen is.

:smt006 Geke
za, 10/15/2005 - 16:45 Permalink